Αυτό είναι το… Mosquito των 600 ίππων και δεν είναι κουνούπι! (pics)

Δημήτρης Γράτσος
Αυτό είναι το… Mosquito των 600 ίππων και δεν είναι κουνούπι! (pics)
Το νέο υπεραυτοκίνητο της Performance Solutions ζυγίζει μόλις 974 κιλά και προορίζεται για χρήση κυρίως εντός πίστας.

Η τσέχικη εταιρεία πραγματοποιεί δυναμική είσοδο στα δρώμενα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, παρουσιάζοντας το Mosquito, ένα supercar 600 ίππων, το οποίο προορίζεται για χρήση κυρίως εντός πίστας, ωστόσο μπορεί να κινηθεί με την ίδια άνεση και σε δημόσιους δρόμους, όντας καθ’ όλα νόμιμο.

Το Mosquito (στα ελληνικά σημαίνει «κουνούπι») σχεδίασε ο Tomas Sabacek και έχει σαφώς επηρεαστεί από το βρετανικό μαχητικό αεροσκάφος του παρελθόντος, De Havilland DH.98 Mosquito. Όπως ήδη προαναφέραμε αποδίδει 600 ίππους και 650 Nm ροπής μέσω ενός ατμοσφαιρικού V8 κινητήρα, το βάρος του ανέρχεται στα 974 κιλά, ενώ σε όλο το αμάξωμα του έχει γίνει χρήση ανθρακονήματος.

Σε ότι αφορά στις επιδόσεις του Mosquito της Performance Solutions, για το 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται μόλις 2,9 δευτερόλεπτα, με την τελική του ταχύτητα να αγγίζει τα 320 χλμ./ώρα, ενώ εφοδιάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων με paddles στο τιμόνι. Το υπεραυτοκίνητο της τσέχικης φίρμας θα παραχθεί σε μόλις 18 «αντίτυπα», με την τιμή του να ξεπερνάει το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!