Η Porsche μας παρουσιάζει τη νέα Cayenne Coupe (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
Η Porsche μας παρουσιάζει τη νέα Cayenne Coupe (pics)
Το μοντέλο που βάζει την Porsche στην δημοφιλή πλέον κατηγορία των κουπέ SUV έφτασε και είναι μια πιο νεανική και «αθλητική» πρόταση στην γκάμα της Cayenne.

Μήνες τώρα περιμέναμε ότι η Porsche θα παρουσιάσει την Cayenne σε κουπέ εκδοχή και τελικά, το έκανε. Η νέα έκδοση του SUV της μάρκας έχει εντελώς διαφορετική πίσω γραμμή οροφής και οι αλλαγές εντοπίζονται τόσο στο πίσω μέρος, που παραπέμπει και στη νέα Panamera, αλλά και στο προφίλ του αυτοκινήτου λόγω της έντονης κλίσης της οροφής.

Με αυτή την κίνηση η Porsche μπαίνει απέναντι στις κορυφαίες BMW X6 και Mercedes GLE Coupe, ενώ οι «άσοι» στο μανίκι της Cayenne δεν έχουν σταματήσει. Είναι το πρώτο SUV με ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα (PAA, Porsche Active Aerodynamics), που αποτελούνται από σπόιλερ οροφής και άλλα τμήματα που μεταβάλλουν τη θέση τους ανάλογα με την ταχύτητα και τις κινήσεις του οδηγού. Υπάρχουν δύο κινητήρες για αρχή, ένας V6 των 3.0 λίτρων με τούρμπο και 340 ίππους και ένας V8 με δύο τούρμπο και 550 ίππους. Ο τελευταίος χαρίζει 0-100 χλμ./ώρα σε 3,9 δευτερόλεπτα και μπορεί να φτάσει έως και τα 285 χλμ./ώρα!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!