Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν συμπαθεί τα αυτόνομα αυτοκίνητα

Πέτρος Σηφαλάκης
Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν συμπαθεί τα αυτόνομα αυτοκίνητα
«Δεν θα δουλέψουν ποτέ» υποστηρίζει για τα αυτόνομα αυτοκίνητα ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δείχνει να μην αρέσκεται στην ιδέα ενός υπολογιστή που θα κατευθύνει το όχημά του.

Περισσότερο από το 70% των Αμερικανών δεν εμπιστεύονται τα αυτόνομα αυτοκίνητα και έχουν ήδη εκδηλώσει τη δυσαρέσκειά τους σε αυτή τη νέα «τάση» της αυτοκίνησης. Το ίδιο ισχύει και για τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών δεν έχει πάρει ακόμη επίσημη θέση όμως σύμφωνα με την Axios, έχει πει ανεπίσημα:

«Μπορείτε να φανταστείτε, να κάθεστε στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου σας και αυτό ξαφνικά να κάνει ανεξέλεγκτους ελιγμούς, χωρίς να μπορείτε να σταματήσετε αυτό το γαμ... πράγμα;» και συμπλήρωσε : «δεν θα δουλέψουν ποτέ. Είναι ανεξέλεγκτες παγίδες θανάτου».

Πάντως, εκτός από τη δυσαρέσκεια του Τραμπ, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν να αντιμετωπίσουν και ένα αρκετά πολύπλοκο νομικό πλαίσιο που δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη στα ζητήματα περί των αυτόνομων μοντέλων. Οι ισχύοντες νόμοι θεσπίστηκαν όταν η αυτόνομη οδήγηση έμοιαζε με μακρινό όνειρο και θα πρέπει να γίνει μεγάλη δουλειά σε αυτό το κομμάτι προκειμένου να μπορέσουν να κυκλοφορήσουν κανονικά στους δρόμους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!