Η Toyota αποκλείει τη δημιουργία ενός μικρού σπορ μοντέλου

Πέτρος Σηφαλάκης
Η Toyota αποκλείει τη δημιουργία ενός μικρού σπορ μοντέλου
Τους τελευταίους μήνες η Toyota έχει πάρει πολύ ζεστά το ζήτημα των νέων σπορ αυτοκινήτων, όμως οι πιθανότητες να φτιάξει ένα προσιτό μικρό τέτοιο μοντέλο είναι ελάχιστες.

Με την παρουσίαση της νέας Toyota Supra η ιαπωνική φίρμα είχε πει, ότι θα λανσάρει άλλα δύο σπορ μοντέλα, δηλαδή τη νέα GT86 και ένα άγνωστων προς το παρόν προδιαγραφών. Το κυρίαρχο σενάριο αφορούσε ένα πιο φθηνό αυτοκίνητο κάτω από τη GT86 στην γκάμα της ιαπωνικής μάρκας, όμως τελικά το τρίτο σπορ αυτοκίνητο θα τοποθετηθεί ανάμεσα στη GT86 και στη Supra. Αυτό συμβαίνει, γιατί ένα μικρό σπορ μοντέλο είναι δύσκολο να αποδειχθεί κερδοφόρο σύμφωνα με την Toyota.

Οι προδιαγραφές και η ασφάλειά του θα πρέπει να βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα, οπότε το κόστος εξέλιξης θα αυξηθεί σημαντικά και αν η τιμή παραμείνει σχετικά χαμηλή και ανταγωνιστική, δεν θα αποφέρει κέρδος στην κατασκευάστρια εταιρεία. Έτσι με τα νέα δεδομένα, αρχίζει να «εξαφανίζεται» το όνειρο για την αναβίωση του MR2. Ωστόσο, εκτός των τριών αυτών μοντέλων, η Toyota θα αρχίσει να παίζει και με τις GRMN εκδόσεις υψηλών επιδόσεων των μοντέλων της. Η νέα Corolla θα είναι ένα από τα πρώτα τέτοια μοντέλα, καθώς σε μερικούς μήνες περιμένουμε τη γρήγορη έκδοσή της, για να αντιπαρατεθεί απέναντι στα Ford Focus ST και Volkswagen Golf GTI.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!