Οι χάρτες της Google θα μας ενημερώνουν για τα ραντάρ ταχύτητας!

Πέτρος Σηφαλάκης
Οι χάρτες της Google θα μας ενημερώνουν για τα ραντάρ ταχύτητας!
Ένα update που αναμένεται σε λίγο καιρό, θα αναβαθμίσουν το Google Maps σε... σωτήριο βοηθό, όσων συνηθίζουν να πατάνε λίγο περισσότερο το γκάζι.

Το Google Maps είναι μια από τις καλύτερες εφαρμογές πλοήγησης στα κινητά μας τηλέφωνα, πάντα με ενημερωμένες διαδρομές, φωνητικές εντολές στα ελληνικά και πληροφορίες για έργα στους δρόμους. Δείχνει ακόμη και live την κίνηση για να γνωρίζουμε τι πρέπει να αποφύγουμε, όμως στο μέλλον θα γίνουν ακόμη πιο χρήσιμοι.

Σύντομα, οι χάρτες θα μας ενημερώνουν για το όριο ταχύτητας που ισχύει στο δρόμο που κινούμαστε και για τη θέση των σταθερών ραντάρ ταχύτητας, που μας φωτογραφίζουν όταν παραβιάζουμε το όριο και κινούμαστε με υψηλές ταχύτητες.

Έτσι οι οδηγοί θα έχουν μια πιο συνετή οδική συμπεριφορά, όπως υποστηρίζει η Google. Για όσους βιαστούν να κατηγορήσουν την εν λόγω λειτουργία, υπενθυμίζουμε ότι δεν είναι παράνομο για κάποιο λογισμικό να καταγράφει τη θέση μιας σταθερής κάμερας ταχύτητας.

Έτσι κι αλλιώς, είναι υποχρεωτικό από τον νόμο να προειδοποιείται ο οδηγός λίγα μέτρα πιο πριν για την ύπαρξή της, μέσω των γνωστών πινακίδων κυκλοφορίας που μας υπενθυμίζουν ότι «οι παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. ελέγχονται με τεχνικά μέσα». Το παράνομο, είναι η προειδοποίηση για την ύπαρξη ανεξάρτητου μπλόκου της τροχαίας με ραντάρ χειρός, για αυτό και η χρήση τέτοιων συσκευών δεν επιτρέπεται και τιμωρείται. Οι χάρτες της Google θα ενημερώνουν προφανώς μόνο για τις σταθερές κάμερες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!