Kosmiq, το νέο μικρό SUV της Skoda!

Πέτρος Σηφαλάκης
Kosmiq, το νέο μικρό SUV της Skoda!
Σε μια επέκταση της γκάμας των SUV μοντέλων της, η Skoda σύντομα θα μας παρουσιάσει ένα νέο και μικρότερο SUV από τα Karoq και Kodiaq που γνωρίζουμε σήμερα.

Στο «χορό» των SUV έχει μπει για τα καλά και η Skoda, καθώς η κατηγορία, ανεξαρτήτως μεγέθους, γνωρίζει σημαντική ζήτηση πλέον. Για να καλύψει τα «κενά» στην γκάμα της όμως, η τσεχική φίρμα θα μας παρουσιάσει και ένα μικρότερο μοντέλο που θα ονομάζεται Kosmiq. Ακόμη λίγες είναι οι πληροφορίες που έχουμε για αυτό, όμως θα μοιράζεται πολλά κοινά στοιχεία με το SEAT Arona και το Volkswagen T-Cross που παρουσιάστηκε πριν λίγο καιρό.

Ακόμη το όνομά του δεν έχει επισημοποιηθεί όμως θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι έτσι θα λέγεται, ενώ ακολουθεί την ονοματολογία των SUV της Skoda με το χαρακτηριστικό γράμμα "Q" στο τέλος του ονόματος. Karoq και Kodiaq είναι τα δύο μοντέλα που γνωρίζουμε στην Ευρώπη, ενώ σε μερικές αγορές υπάρχει και το Kamiq, που δεν έχει έρθει στη Γηραιά Ήπειρο.

Ο επικεφαλής της Skoda είχε πει ότι το νέο Kosmiq θα έχει ελαφρώς μεγαλύτερο μεταξόνιο από το Arona και θα τοποθετηθεί στο άνω άκρο της κατηγορίας, ώστε να υπερέχει στους τομείς που διακρίνονται τα Skoda, δηλαδή το πορτμπαγκάζ και τους χώρους για τους πίσω επιβάτες. Θα βασίζεται σε μια μεγαλύτερη εκδοχή της πλατφόρμας MQB A0 και θα είναι αποκλειστικά εμπροσθιοκίνητο, με τρεις TSI κινητήρες και έναν TDI πετρελαίου. Στα μοτέρ βενζίνης, θα είναι ο 1.0 TSI με 95 ή 115 ίππους, μαζί με τον 1.5 TSI Evo των 150 ίππων ενώ ο 1.6 TDI των 95 ίππων θα εκπροσωπεί τους ντίζελ. Σχεδιαστικά, περιμένουμε ότι θα δανειστεί πολλά στοιχεία από το πρωτότυπο Vision X, που βλέπουμε στην κεντρική φωτογραφία.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!