ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE

Παγκόσμια πρεμιέρα για το VW I.D. Buzz Cargo στο Αννόβερο

Παγκόσμια πρεμιέρα για το VW I.D. Buzz Cargo στο Αννόβερο

Παγκόσμια πρεμιέρα για το VW I.D. Buzz Cargo στο Αννόβερο

Ο απόγονος του θρυλικού «Bulli» είναι ηλεκτρικός και διαθέτει αυτονομία μεγαλύτερη των 550 χιλιομέτρων.

Στην ιστορία της αυτοκίνησης λίγα είναι τα μοντέλα που χαρακτηρίστηκαν ως «icons» και ένα από αυτά είναι το Bulli της Volkswagen. Πλέον, η νέα εποχή για το Bulli έφτασε, με τη Volkswagen Commercial Vehicles να παρουσιάζει το πρωτότυπο I.D. Buzz Cargo σε παγκόσμια πρεμιέρα στην Έκθεση Επαγγελματικών Οχημάτων στο Αννόβερο (20-27 Σεπτεμβρίου).

Το VW I.D. Buzz Cargo αναμένεται να παρουσιαστεί στις αγορές το 2021. Μέχρι τότε, ως αδερφό μοντέλο του επιτυχημένου «Τ6» και με δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4, δείχνει πώς ένα ηλεκτρικό και πλήρως ανασχεδιασμένο και εξελιγμένο Bulli μπορεί να γράψει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της αυτοκίνησης, περνώντας τη γκάμα των βαν σε μία νέα εποχή.

Το πρωτότυπο βαν που θα αποκαλύφθηκε στο Αννόβερο είναι μία εξελιγμένη έκδοση του I.D. Buzz, του πρωτότυπου που ενθουσίασε το 2017 όταν πρωτοπαρουσιάστηκε και που θα βγει στους δρόμους το 2022. Το νέο I.D. I.D. Buzz Cargo έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι πολύ κοντά στο μοντέλο που θα μπει στην παραγωγή.

Το τετρακίνητο I.D. Buzz Cargo, όπως και όλα τα άλλα μοντέλα της οικογένειας I.D., βασίζεται στην ΜΕΒ (Modular Electric Drive Matrix), τη νέα πλατφόρμα της VW εξελιγμένη ειδικά για τα ηλεκτρικά οχήματα. Με τη MEB είναι δυνατό -ανάλογα με το μέγεθος της μπαταρίας- να επιτευχθεί αυτονομία από 330 έως και περισσότερα από 550 χιλιόμετρα. Παράλληλα, διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 150 kW, ενώ η τελική του ταχύτητα περιορίζεται στα 160 χλμ./ώρα.