Με μια ειδική έκδοση «τελειώνει» η Volkswagen τον θρυλικό Σκαραβαίο (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
Με μια ειδική έκδοση «τελειώνει» η Volkswagen τον θρυλικό Σκαραβαίο (pics)
Το Beetle Final Edition σηματοδοτεί το τέλος ενός θρυλικού ονόματος για τη Volkswagen, καθώς η φίρμα θα το αποσύρει από την γκάμα της.

Οι εποχές αλλάζουν και πλέον, έχοντας φτάσει στο 2018, η Volkswagen αποφασίζει πως δεν υπάρχει χώρος στην γκάμα της για το Beelte, ή αλλιώς, τον γνωστό σε όλους Σκαραβαίο. Οι φήμες ότι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ετοίμαζε αυτή την κίνηση, υπήρχαν από καιρό, όμως τώρα είναι πλέον είδηση αφού το επιβεβαίωσαν.

Για να «αποχαιρετήσουν» το Beetle όπως του αξίζει, δημιούργησαν μια νέα ειδική έκδοση που λέγεται Final Edition και διαφοροποιείται στο κομμάτι του εξοπλισμού και της εικόνας.

Το χρώμιο, οι μεγάλες ζάντες αλουμινίου, οι προβολείς Bi-Xenon, τα φώτα ημέρας LED, τα φωτιστικά σώματα LED πίσω και πολλά ακόμη, είναι ανάμεσα στα στάνταρ εξοπλιστικά στοιχεία είτε μιλάμε για την κουπέ έκδοση είτε για την κάμπριο, ενώ υπάρχει ηχοσύστημα της Fender, μαζί με αυτόματο κλιματισμό και αλουμινένια πεντάλ. Κινείται από έναν τούρμπο βενζινοκινητήρα 2.0 λίτρων και 180 ίππων, με μοναδική επιλογή κιβωτίου ένα αυτόματο εξάρι.

Η Volkswagen «κλείνει» την ανακοίνωσή της, για την κατάργηση του Beetle λέγοντας ότι δεν υπάρχουν πλάνα αντικατάστασής του στο μέλλον, ωστόσο στο τέλος λέει «ποτέ μη λες ποτέ»! Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι σκέφτονται οι Γερμανοί, όμως δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο να δούμε ξανά το θρυλικό αυτό όνομα, ακόμη και ύστερα από δεκαετίες. Ο CEO της Volkswagen για την αγορά των ΗΠΑ, Χίνριχ Βέκμπεν, είπε: «Η απώλεια του Σκαραβαίου ύστερα από τρεις γενιές και σχεδόν εβδομήντα χρόνια στην αγορά, θα προκαλέσει διάφορα συναισθήματα στους αφοσιωμένους οπαδούς του μοντέλου».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!