«Τελειώνει» η πίστα του Top Gear (vid)

Gazzetta team
«Τελειώνει» η πίστα του Top Gear (vid)
Με απόφαση των τοπικών αρχών η πίστα που κάνει τις δοκιμές του το τηλεπτικό show Top Gear θα μετατραπεί σε συγκρότημα κατοικιών.

Εκτός από παρουσιαστές, τώρα το τηλεοπτικό show του BBC, Top Gear, θα χρειαστεί να αναζητήσει και νέες εγκαταστάσεις. Αυτό γιατί με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών της Αγγλίας το αεροδρόμιο του Ντάνσφολντ, όπου φιλοξενούταν το κεντρικό στούντιο των γυρισμάτων αλλά και η πίστα δοκιμών των supercars, μετατρέπεται σε συγκρότημα κατοικιών.

Συγκεκριμένα στις 29 Μαρτίου επικυρώθηκε η απόφαση για το σχέδιο που περιλαμβάνει 1.800 κατοικίες, καθώς και επίσης πάρκα, αθλητικές εγκαταστάσεις και κέντρο υγείας. Το σχέδιο αυτό ξεκίνησε το 2015 και συνάντησε αρκετές αντιδράσεις κυρίως γιατί οι κάτοικοι θεωρούσαν πως υ αύξηση του πληθυσμού στην περιοχή θα επιβαρύνει σημαντικά το οδικό δίκτυο καθώς και άλλες ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις.

Το Top Gear χρησιμοποιούσε το αεροδρόμιο ως κέντρο του από το 2002 με το γρηγορότερο αυτοκίνητο μέσα στην πίστα να είναι η McLaren 675LT. Η πίστα του Top Gear είχε μάλιστα γίνει αρκετά διάσημη, καθώς είχε γίνει κομμάτι αυτοκινητιστικών video games και την είχαν χρησιμοποιήσει και εταιρείες αυτοκινήτων για παρουσιάσεις και δοκιμές.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!