Παγκόσμιο αυτοκίνητο της χρονιάς το Volvo XC60

Gazzetta team
Παγκόσμιο αυτοκίνητο της χρονιάς το Volvo XC60
Η βροχή των τίτλων συνεχίζεται για την Volvo, καθώς το XC60 ανακηρύχτηκε «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της χρονιάς» για το 2018.

Έπειτα το «Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της χρονιάς», τίτλο τον οποίο κατέκτησε το Volvo XC40 στο πλαίσιο της έκθεσης της Γενεύης, αλλά και τον τίτλο του πιο επιτυχημένου ανθρώπου των αυτοκινήτων για το 2018, που κατέκτησε ο Χακάν Σάμιουελσον, Πρόεδρος της Volvo, τώρα έρχεται ένας ακόμη παγκόσμιος τίτλος για την εταιρεία.

Το «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της χρονιάς» για το 2018 που είναι το Volvo XC60. Η τιμητική αυτή διάκριση ήρθε για την Volvo στην έκθεση της Νέας Υόρκης που διεξάγεται αυτές τις ημέρες και το μεγάλο SUV της σουηδικής φίρμας, επικράτησε των υπολοίπων φιναλίστ που ήταν το Mazda CX-5 και το Range Rover Velar.

Όπως ισχύει και για τον τίτλο επί ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, έτσι και για τον συγκεκριμένο, είναι η πρώτη φορά που τον κατακτά η Volvo και αυτό δίνει ακόμη μεγαλύτερη χαρά και ικανοποίηση στον Σάμιουελσον.

Στα υπόλοιπα βραβεία που απονεμήθηκαν στη Νέα Υόρκη το Velar κέρδισε αυτό για τον σχεδιασμό του, ενώ κορυφαίο σε οικολογικό επίπεδο αναδείχτηκε το Nissan Leaf. Στην ψηφοφορία των 82 εκπροσώπων του ειδικού Τύπου από όλον τον κόσμο για το καλύτερο αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων, πρώτη αναδείχτηκε η BMW M5. Τέλος το βραβείο για το αυτοκίνητο πόλης πήγε στο VW Polo και το αντίστοιχο για τα πολυτελή αυτοκίνητα πήρε το Audi A8.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!