Icona Nucleus, πλήρως αυτόνομο για να σε πηγαίνει παντού

Gazzetta team
Icona Nucleus, πλήρως αυτόνομο για να σε πηγαίνει παντού
Αυτονομία επιπέδου 5, άνεση και ευρυχωρία υπόσχεται η Icona με το Nucleus που θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης.

Η ιταλική φίρμα Icona μας έχει χαρίσει μέχρι τώρα, το Vulcano, ένα αυτοκίνητο από τιτάνιο και τώρα στην φετινή έκθεση της Γενεύης, περνά στο επόμενο στάδιο της αυτοκίνησης, την αυτονομία. Το Nucleus! Αυτό είναι ένα πλήρως αυτόνομο αυτοκίνητο. Και όταν λέμε πλήρως αυτόνομο, εννοούμε αυτονομία επιπέδου 5, όπου δηλαδή υπάρχουν μόνο επιβάτες και όχι οδηγός.

Κατά συνέπεια το Icona Nucleus δεν διαθέτει τιμόνι και άλλα χειριστήρια ελέγχου του αυτοκινήτου, παρά μόνο οθόνες και κουμπιά για την ατμόσφαιρα στο εσωτερικό και την άνεση. Άνεση η οποία, όπως υπόσχεται η Icona, θα είναι επιπέδου δωματίου. Είναι χαρακτηριστικό πως το Icona Nucleus χωράει έξι άτομα με διάταξη καθισμάτων που επιτρέπει να υπάρχει μέχρι και καναπές στο εσωτερικό του, αλλά και τραπεζάκι.

Το συνολικό μήκος του είναι 5,25μ. και το φάρδος του είναι 2,12μ.. Πατάει πάνω σε τροχούς 26 ιντσών και στο πλαίσιο της άνεσης δωματίου, προσφέρει μεγάλη ορατότητα προς τα έξω, αν και δεν είναι πολύ ψηλό, καθώς το συνολικό ύψος φτάνει τα 1,75μ. Η Icona δεν έδωσε φυσικά λεπτομέρειες, ούτε για την κίνηση του αυτοκινήτου και την ευρύτερη τεχνολογία που θα εμπεριέχεται, ενώ είναι και άγνωστο αν ποτέ κυκλοφορήσει στους δρόμους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!