Οι Ελληνες διπλωμάτες εκμεταλλεύονται την ασυλία τους στο τιμόνι

Gazzetta team
Οι Ελληνες διπλωμάτες εκμεταλλεύονται την ασυλία τους στο τιμόνι
Υψηλά ποσοστά τροχαίας παραβατικότητας για το προσωπικό της ελληνικής πρεσβείας στο Βερολίνο, που βρίσκεται στη σχετική λίστα με τις 10 χειρότερες διπλωματικές αντιπροσωπείες.

Το διπλωματικό διαβατήριο προσφέρει ασυλία στους κατόχους του και ορισμένοι την εκμεταλλεύονται παραβιάζοντας συνεχώς τους Κανόνες Οδικής Κυκλοφορίας, χωρίς να τους καίγεται καρφάκι. Η γερμανική Αστυνομία κατέγραψε πέρυσι στο Βερολίνο 22.903 τροχαίες παραβάσεις από το προσωπικό όλων των ξένων πρεσβειών στη γερμανική πρωτεύουσα, που συνιστούν αύξηση 21% σε σχέση με το 2016.

''Εδώ παίζεις στην έδρα σου και με Cash Out* '' *Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις

Η Ρωσία έχει την πιο παραβατική διπλωματική αντιπροσωπεία με 817 – απλήρωτες βεβαίως- κλήσεις και ακολουθούν στη δεύτερη θέση οι ΗΠΑ με 667 και στην τρίτη η Αίγυπτος με 659! Τέταρτη η Υεμένη με 605 «ραβασάκια» της γερμανικής Τροχαίας, πέμπτη η Κίνα με 561, έκτη η Μποτσουάνα με 535, έβδομη η Ελλάδα –σιγά μη λείπαμε- με 525, όγδοη η Ουκρανία με 496. To…Τοp Ten συμπληρώνουν το Πακιστάν και το Βιετνάμ με 491 και 427 κλήσεις αντίστοιχα.

Η παραβατικότητα των Ρώσων, των Αμερικανών και των Κινέζων διπλωματών εξηγείται έως ένα βαθμό από τον μεγάλο αριθμό διπλωματικού προσωπικού και οχημάτων που διατηρούν στο Βερολίνο. Αν εξαιρέσουμε αυτές τις τρεις υπερδυνάμεις, βλέπουμε μόνον την Ελλάδα από τις ανεπτυγμένες χώρες της Ευρώπης δίπλα σε κράτη, όπως η Υεμένη και το Βιετνάμ.

Η πρεσβεία της Μποτσουάνα στο Βερολίνο κατέχει το ρεκόρ τροχαίας παραβατικότητας σε σχέση με τον αριθμό των οχημάτων της. Συγκεκριμένα κατέχει μόνον επτά διπλωματικά οχήματα, για καθένα από τα οποία αναλογούσαν πέρυσι περίπου 76 κλήσεις, δηλαδή γύρω στη μία καταγεγραμμένη παράβαση ανά πενθήμερο!

Μήπως θα έπρεπε το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών να εξέταζε αυτή την παράμετρο και να έδινε εντολή στους διπλωμάτες μας, να είναι πιο προσεκτικοί στο τιμόνι; Γιατί μπορεί να μην πληρώνουμε τις κλήσεις, όμως μόνον κακό στην εικόνα της χώρας μας κάνει μία τέτοια συμπεριφορά!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!