Παγκόσμια πρωτιά για τον όμιλο Nissan - Renault - Mitsubishi

Gazzetta team
Παγκόσμια πρωτιά για τον όμιλο Nissan - Renault - Mitsubishi
«Τρένο» πήγε το 2017 η Renault-Nissan Alliance που περιλαμβάνει και τη Mitsubishi, πετυχαίνοντας το μεγαλύτερο αριθμό πωλήσεων από όλους.

Η κορυφαία αυτοκινητιστική συμμαχία για το 2017 ήταν η Renault με τη Nissan και τη Mitsubishi, σε επίπεδο επιβατικών μοντέλων χωρίς να υπολογίζονται τα φορτηγά. Ο όμιλος ανακοίνωσε πωλήσεις 10.608.366 οχημάτων και η αυξανόμενη ζήτηση για SUV, αλλά και αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων βοήθησε στην άνοδο κατά 6,5% το περασμένο έτος.

Ο Κάρλος Γκοσν, CEO της Renault-Nissan-Mitsubishi, είπε: «Με περισσότερα από 10,6 εκατομμύρια πωληθέντα επιβατικά αυτοκίνητα και ελαφρά επαγγελματικά οχήματα το 2017, η Renault-Nissan- Mitsubishi έχει καταστεί o νούμερο ένα όμιλος αυτοκινητοβιομηχανιών παγκοσμίως. Αυτή η εξέλιξη αντικατοπτρίζει το εύρος και το βάθος της σειράς μοντέλων μας, την παρουσία μας στην παγκόσμια αγορά και την ελκυστικότητα των τεχνολογιών των οχημάτων μας».

Το 2017, οι εταιρείες - μέλη της συμμαχίας πώλησαν οχήματα σε σχεδόν 200 χώρες υπό την ομπρέλα δέκα εμπορικών σημάτων (Renault, Nissan, Mitsubishi Motors, Dacia, Renault Samsung Motors, Alpine, Lada, Infiniti, Venucia και Datsun). Ειδικά η Nissan, πώλησε 5.816.278 οχήματα παγκοσμίως, σημειώνοντας αύξηση κατά 4,6% και παρουσιάζοντας το νέο εξαετές στρατηγικό σχέδιο της εταιρείας έως το 2022, το Nissan M.O.V.E. Στις ΗΠΑ και την Κίνα, η Nissan σημείωσε αύξηση πωλήσεων 1,9% και 12,2% αντίστοιχα για το 2017. Η Infiniti πώλησε 246.492 οχήματα το 2017, σημειώνοντας αύξηση 7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!