BMW: «Είμαστε χρόνια μπροστά από την Audi»

Πέτρος Πιτσίνης
BMW: «Είμαστε χρόνια μπροστά από την Audi»
Το νέο Audi A8 είναι το πρώτο μοντέλο παραγωγής με αυτόνομο σύστημα επιπέδου 3, όμως η BMW δεν δείχνει ιδιαίτερα εντυπωσιασμένη και λέει ότι δεν πρόκειται για κάτι τόσο σημαντικό.

Η αυτόνομη τεχνολογία είναι ένα από τα θέματα που απασχολούν περισσότερο την αυτοκίνηση και η Audi με το νέο A8, εισάγει το τρίτο επίπεδο κίνησης σε μοντέλο παραγωγής. Η BMW ωστόσο δεν εντυπωσιάζεται και πολύ. Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του τμήματος της αυτόνομης οδήγησης, Κλάους Μπέτνερ λέει:

«Πριν από μερικά χρόνια, ήμασταν ακριβώς στο σημείο που βρίσκεται σήμερα η Audi». Ο ίδιος στη συνέχεια λέει ότι το όφελος του αγοραστή από αυτό το σύστημα δεν είναι και πολύ μεγάλο αφού η τεχνολογία της Audi δουλεύει μέχρι τα 60 χλμ./ώρα, που δεν ανταποκρίνεται στις καθημερινές ταχύτητες κίνησης.

Η BMW, έχει στα σκαριά κάτι αντίστοιχο, που θα δουλεύει όμως μέχρι τα 130 χλμ./ώρα, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της. Θα παρουσιαστεί σε αυτοκίνητο παραγωγής μέχρι το 2021 και έως το ίδιο έτος, θα εισάγει και το τέταρτο, αλλά και το πέμπτο επίπεδο της τεχνολογίας.

Ήδη μερικά αντίτυπα της Σειράς 7 είναι στους δρόμους και εξελίσσουν το σύστημα και εφοδιάζονται με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, σε ο,τι αφορά την αυτόνομη οδήγηση. Πάντως σίγουρα και η Audi δεν θα κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια και θα δουλεύει ήδη πάνω στην εξέλιξη του υπάρχοντος συστήματός της, για να μας δείξει κάτι ανάλογο με τη BMW.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!