Το Citroen C4 μας κουνάει το μαντήλι

Πέτρος Πιτσίνης
Το Citroen C4 μας κουνάει το μαντήλι
Η παραδοσιακή πρόταση της Citroen στα μικρομεσαία οικογενειακά μοντέλα θα αποσυρθεί από την αγορά, με την έλευση του νέου C4 Cactus που μόλις παρουσιάστηκε.

Η Citroen πήρε την απόφαση να αποσύρει το «απλό» C4, μετά την έλευση του ανανεωμένου C4 Cactus. Το τελευταίο, παρουσιάστηκε χθες και διαφέρει σχεδιαστικά από το απερχόμενο, θυμίζοντας περισσότερο το νέο C3.

Επιστρέφοντας στο C4, το μοντέλο θα αποσυρθεί από την αγορά και δεν προβλέπεται κάποιος αντικαταστάτης του μέχρι και το 2020, αφήνοντας το Cactus ως το μόνο αυτοκίνητο της μάρκας με παρόμοιες διαστάσεις.

Σύμφωνα με το βρετανικό Autocar, υψηλόβαθμο στέλεχος της Citroen είπε: «Το τωρινό C4 είναι ένα σχέδιο επτά ετών, πρέπει να πάρουμε μια απόφαση. Θα σταματήσουμε την παραγωγή του και το C4 Cactus θα πάρει τη θέση του».

Το κόμπακτ crossover που μας έδειξε η μάρκα χθες θα έρθει στις αρχές του 2018 και εκτός από την ανανεωμένη εμφάνιση, έρχεται με διάφορα συστήματα που το μεταμορφώνουν σε μαγικό χαλί.

Συγκεκριμένα, καθίσματα και υδραυλική ανάρτηση έχουν κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να φιλτράρουν το μεγαλύτερο ποσοστό των αναταράξεων και να φτάνει στους επιβάτες με όσο το δυνατόν πιο ήπιο τρόπο. Η επικεφαλής της Citroen, Λίντα Τζάκσον, είπε: «Μιλάμε για άνεση εικοστού πρώτου αιώνα, από την ανάρτηση και τα καθίσματα».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!