Μάρκεθ: «Είμαι νευριασμένος με τον εαυτό μου»

Gazzetta team
Μάρκεθ: «Είμαι νευριασμένος με τον εαυτό μου»
Ο Μαρκ Μάρκεθ ήταν νευριασμένος και απογοητευμένος, μετά από μια πολύ μεγάλη ευκαιρία που έχασε στο GP Γαλλίας για ένα καλό αποτέλεσμα.

Ο Ισπανός ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικός στις μικτές συνθήκες, όπου αυτή τη στιγμή τον βολεύουν περισσότερο. Αυτό φαινόταν στα χρονόμετρα όπου έκανε πολύ γρήγορα περάσματα, ενώ το Σάββατο έφτασε κοντά στην pole position.

Όμως η συνολική εικόνα του ήταν ιδιαίτερα κακή, διότι είχε δύο πτώσεις στο Le Mans, με τη δεύτερη να τον στέλνει ολοκληρωτικά εκτός αγώνα. Μετά το GP Γαλλίας ο Μάρκεθ ήταν ιδιαίτερα απογοητευμένος και τα έβαλε μόνο με τον εαυτό του.

«Δεν άρπαξα την ευκαιρία που μας έδωσε ο καιρός και είμαι ιδιαίτερα απογοητευμένος. Ήξερα πως αν έχω υπομονή στους πρώτους γύρους θα είχα καλό αγώνα αλλά έπεσα το οποίο δεν περίμενα. Δεν πίεζα πολύ εκείνη τη στιγμή. Ήταν πολύ δύσκολο να φέρω το πίσω ελαστικό σε καλή θερμοκρασία, ειδικά στις εισόδους των στροφών. Η πρώτη πτώση μπορεί να συμβεί και αρκετοί οδηγοί είχαν πτώση στον αγώνα».

Πίεσε πέρα από τα όρια

Στη συνέχεια ο Μάρκεθ αναφέρθηκε στο δεύτερο ατύχημα το οποίο είχε, το οποίο όπως δήλωσε ο ίδιος ήταν αχρείαστο. Μάλιστα, αποκάλυψε πως θα δοκίμαζε τη λύση των σλικ ελαστικών.

«Είμαι νευριασμένος με τον εαυτό μου, γιατί η δεύτερη πτώση ήταν αχρείαστη. Ήταν δικό μου λάθος και δεν μπορούσα να με ελέγξω. Δεν ήμουν πλήρως συγκεντρωμένος, οδηγούσα γρήγορα, μάλλον πολύ γρήγορα. Όταν σκεφτόμουν το χέρι μου και άλλα πράγματα, ενημέρωσα την ομάδα πως στο τέλος του γύρου θα έμπαινα για σλικ. Πίστευα πως η πίστα ήταν έτοιμη. Γι’αυτό είμαι πολύ απογοητευμένος με την δεύτερη πτώση. Έκανα λάθος και δεν άρπαξα την ευκαιρία που έδωσε ο καιρός».

Image credit: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!