MotoGP Γαλλίας: Τρόμαξε στις κατατακτήριες ο Ρόσι

Gazzetta team
MotoGP Γαλλίας: Τρόμαξε στις κατατακτήριες ο Ρόσι
Ο Βαλεντίνο Ρόσι έμεινε ευχαριστημένος από την απόδοση του στις κατατακτήριες του GP Γαλλίας, όμως ομολογεί πως τρόμαξε με την βροχή.

Ο Ιταλός έκανε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση σε ένα αγωνιστικό τριήμερο έως τις κατατακτήριες του Σαββάτου. Σε στεγνές συνθήκες είναι ιδιαίτερα γρήγορος και έχει λύσει τα προβλήματα που αντιμετώπισε στους τέσσερις πρώτους αγώνες.

Οι συνθήκες το Σάββατο στο Le Mans ήταν ιδιαίτερα δύσκολες, με την βροχή να κάνει την εμφάνιση της. Όμως μέχρι να ξεκινήσει το Q2 είχε στεγνώσει και οι αναβάτες βγήκαν με σλικ ελαστικά. Αυτό ευνόησε τον Ρόσι που ήταν ο πρώτος στα στεγνά και κατετάγη στην 9η θέση στις κατατακτήριες.

Τώρα, μιλά για την βελτίωση και τα όσα έζησε σε μια ιδιαίτερη ημέρα για τον ίδιο.

«Όταν οι συνθήκες είναι έτσι, είναι πολύ τρομακτικό, ειδικά όταν σε ένα σημείο είναι στεγνό το οδόστρωμα και φτάνεις γρήγορα ένα άλλο και είναι βρεγμένο. Είναι επικίνδυνο και πολύ τρομακτικό. Πρέπει να είσαι τυχερός να επιβραδύνεις τη σωστή στιγμή. Μπορεί η πίστα να στεγνώνει γρήγορα αλλά μερικά σημεία παραμένουν βρεγμένα και είναι δύσκολο να τα εντοπίσεις».

Στη συνέχεια μίλησε για την στρατηγική της ομάδας που ήταν ολόσωστη στην δική τους περίοδο κατατακτηρίων.

«Στην ομάδα μας κάναμε τη σωστή επιλογή, είχαμε δυνατή στρατηγική και όπως υπέδειξε ο προπονητής μου ξεκινήσαμε με τα σλικ που έδωσαν ένα μικρό πλεονέκτημα. Δυστυχώς στον δεύτερο γύρο βγήκα λίγο εκτός, έχασα το πίσω μέρος και παραλίγο να έχω μια μεγάλη στιγμή».

Θα καταφέρει ο Ρόσι να πάρει το πρώτο του τοπ 10 τερματισμό στο 2021; Οι 5 βαθμοί που έχει συλλέξει έως τώρα αποτελούν το χειρότερο ξεκίνημα της καριέρας του.

Μην χάσετε το live του gazzetta.gr για το GP Γαλλίας, τον πέμπτο αγώνα του MotoGP για το 2021 στις 14:45. Σας περιμένουμε.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!