MotoGP Γαλλίας FP2: Μάχη στα χιλιοστά Ζαρκό και Κουαρταραρό

Gazzetta team
MotoGP Γαλλίας FP2: Μάχη στα χιλιοστά Ζαρκό και Κουαρταραρό
O Ζοάν Ζαρκό με Ducati ήταν ο ταχύτερος αναβάτης στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στο Le Mans, σε μια διαδικασία πρόωρων κατατακτήριων.

Οι συνθήκες για το δεύτερο 45λεπτο ήταν πολύ καλύτερες σε σύγκριση με το πρωινό σκέλος. Ο καιρός έκανε τη χάρη σε οδηγούς και ομάδες, με τις μοτοσυκλέτες να μπαίνουν στη πίστα με ελαστικά για στεγνό. Το τέλος του FP2 έμοιαζε σαν «μίνι» κατατακτήριες, με τους αναβάτες φοβούμενοι τον καιρό του Σαββάτου να βάζουν μαλακά ελαστικά ώστε να κάνουν γρήγορη προσπάθεια. Σε περίπτωση που βρέχει στο FP3, η λίστα αναβατών στο Q1 και το Q2 θα είναι η παρακάτω.

Ταχύτερος ήταν ο Ζοάν Ζαρκό με τη δορυφορική Ducati της Pramac Racing. O Γάλλος στον τελευταίο του γύρο σημείωσε το 1:31.747 και ήταν έξι δέκατα πιο αργός από το απόλυτο ρεκόρ πίστας. Μάλιστα ο χρόνος του έγινε με χρησιμοποιημένα σετ ελαστικών. Στην 2η θέση ακολούθησε ο Φάμπιο Κουαρταραρό με την εργοστασιακή Yamaha. O Γάλλος ήταν 0.095 δευτ μακριά από τον συμπατριώτη του και δείχνει ιδιαίτερα δυνατός. Η M1 στο σύνολο της είναι γρήγορη στο στεγνό, με τον Μάβερικ Βινιάλες να είναι στην 3η θέση, όντας όμως δύο δέκατα από τον teammate του.

Ο Πολ Εσπαργκαρό σίγουρα έκλεισε με χαμόγελο τη μέρα στην 4η θέση για την Honda. Μάλιστα ήταν μόλις 0.001 δευτ. πιο αργός του Βινιάλες και έγινε σάντουιτς από τις Yamaha. O Φράνκ Μορμπιντέλι στην ιδιωτική M1 ήταν στην 5η θέση με καλύτερο χρόνο στο 1:32.279.

Ο Μιγκέλ Ολιβέιρα με την εργοστασιακή KTM ήταν εντυπωσιακός και αρκετά γρήγορος. Ο ταχύτερος χρόνος του ήταν στο 1:#2.296 και άφησε στην 7η θέση τον Τζακ Μιλερ. Ο Αυστραλός της Ducati δεν είχε καλή διαδικασία, καθώς πτώση στην Τ7 περιόρισε το πρόγραμμα του. Ο Μαρκ Μάρκεθ έκανε μια πολύ ικανοποιητική επίδοση στην 8η θέση, όμως ήταν μισό δευτερόλεπτο πιο αργός του teammate του.

Ο Βαλεντίνο Ρόσι έκανε κάτι που δεν συνηθίζει φέτος, γράφοντας τον 9ο ταχύτερο χρόνο. Με 24 γύρους συνολικά, σημείωσε το 1:32.669 και έμεινε σίγουρα ικανοποιημένος. Την πρώτη 10άδα έκλεισε ο Τακάκι Νακαγκάμι της LCR Honda.

Οι πρώτοι 10 του FP2 κρατούν στα χέρια τους το εισιτήριο απευθείας πρόκρισης στο Q2.

Πολύ κακή απόδοση στο FP2 είχαν οι δύο Suzuki. O Alex Rins ολοκλήρωσε μόλις στην 11η θέση και 1 δευτερόλεπτο μακριά από την κορυφή. Από την άλλη ο Ζοαν Μιρ είχε έξοδο και έμεινε 13ος στην κατάταξη. Ανάμεσα τους είχαν τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας, Πέκο Μπανάια της εργοστασιακής Ducati. Απογοητευτική ήταν επίσης η απόδοση του Αλέις Εσπαργκαρό στην 14η θέση, ενώ ο Μπραντ Μπίντερ με την εργοστασιακή KTM έμεινε στην 16η θέση.

Αποτελέσματα FP2

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!