MotoGP Γαλλίας FP1: Μίλερ ταχύτερος σε μεικτές συνθήκες

Gazzetta team
MotoGP Γαλλίας FP1: Μίλερ ταχύτερος σε μεικτές συνθήκες
O Τζακ Μίλερ με Ducati ήταν ο ταχύτερος αναβάτης στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών που μπορεί να αποδειχτεί καθοριστική.

To αγωνιστικό τριήμερο του MotoGP στο Le Mans ξεκίνησε με εντυπωσιακό τρόπο. Η βροχή έκανε από το πρωί την εμφάνιση της, περιπλέκοντας τις συνθήκες στην πίστα. Οι αναβάτες δοκίμασαν τα ελαστικά βροχής, με τα τελευταία λεπτά να είναι ιδιαίτερα σημαντικά.

Η βροχή είχε σταματήσει, οι συνθήκες ήταν πολύ καλύτερες και δεν αποκλείεται να είναι και του τριημέρου συνολικά. Οι προβλέψεις κάνουν λόγο για πολύ άστατο καιρό και δεν αποκλείεται το FP1 να καθορίσει μέχρι και την λίστα οδηγών του Q1.

O Μίλερ με την Ducati GP21 είχε την καλύτερη στρατηγική. Μπήκε στην πίστα την κατάλληλη στιγμή και σημείωσε το 1:38.007 και πήρε την 1η θέση στη διαδικασία. Μάλιστα, χρησιμοποίησε ελαστικά για στεγνό οδόστρωμα, τα οποία ήταν τα ιδανικά. Στο τέλος, άφησε στη 2η θέση τον Ζοάν Ζαρκό με τη δορυφορική Ducati για 1,481 δευτ. Στην 3η θέση του FP1 ολοκλήρωσε ο Πρωταθλητής Ζοάν Μιρ με τηνSuzuki, όντας 2 δευτ. μακριά από την Ducati του Μίλερ.

Οι δύο Repsol Honda ακολούθησαν στις θέσεις 4 και 5, σε μια πολύ καλή διαδικασία, όπου η δυναμική των μοτοσυκλετών είναι πολύ διαφορετική. Ο Πολ Εσπαργκαρό ήταν για έξι χιλιοστά ταχύτερος του Μαρκ Μάρκεθ μετά το FP1. O Λορένζο Σαλβαντόρι έκανε μια εξαιρετική επίδοση στο 1:40.244 για να πάρει την 6η θέση μπροστά από τον συμπατριώτη του, Πέκο Μπανάια. Ο Μιγκέλ Ολιβέιρα είχε την πρωτοπορία στα πρώτα λεπτά, αλλά υποχώρησε στην 8η θέση. Ο Άλεξ Ρινς ήταν στην 9η θέση, ενώ ο Αλέις Εσπαργκαρό έφερε την δεύτερη Aprilia στην πρώτη 10άδα.

Κατά τη διάρκεια του FP1, έγινε γνωστό το γεγονός πως ακυρώθηκε το GP Φινλανδίας.

Πολύ άσχημη η πρώτη διαδικασία ελεύθερων δοκιμών για τις Yamaha. Ταχύτερος αναβάτης ήταν ο Μάβερικ Βινιάλες μόλις στην 12η θέση της κατάταξης. Ο καλύτερος χρόνος του ήταν στο 1:41.299. Οι Φράνκι Μορμπιντέλι, Βαλεντίνο Ρόσι και Φάμπιο Κουαρταραρό ακολούθησαν στις θέσεις 13, 14 και 16, ενώ δύσκολα τα βρήκαν οι rookies. Ταχύτερος ήταν ο Λούκα Μαρίνι στην 20η θέση μόλις.

Αποτελέσματα FP1 GP Γαλλίας

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!