Βαλεντίνο Ρόσι: «Το 2015 μου έκλεψαν τον 10ο τίτλο»

Gazzetta team
Βαλεντίνο Ρόσι: «Το 2015 μου έκλεψαν τον 10ο τίτλο»
Σε συνέντευξή του, ο Βαλεντίνο Ρόσι είπε χαρακτηριστικά ότι το 2006 πέταξε ο ίδιος τον 10ο τίτλο του, ενώ εννέα χρόνια μετά, του τον έκλεψαν μέσα από τα χέρια του.

Στα 42 του χρόνια ο Βαλεντίνο Ρόσι συνεχίζει στο MotoGP. Ο Ιταλός έχει φανατικούς οπαδούς, λατρεύει να αγωνίζεται και παρά τη μειωμένη του ανταγωνιστικότητα στις τελευταίες σεζόν, συνεχίζει να προσπαθεί. Δεν υπάρχει αμφιβολία άλλωστε ότι ο VR46 είναι ένας από τους θρύλους του σπορ που θα μείνουν για πάντα στην ιστορία των αγώνων σε δύο τροχούς.

Συνολικά έχει κατακτήσει εννέα Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Ο Βαλεντίνο Ρόσι μπορούσε να φτάσει και στον πολυπόθητο αριθμό «δέκα», ωστόσο δεν το κατάφερε και ούτε θα το καταφέρει. Έχει δηλώσει ότι πλέον έχει ξεγράψει από το μυαλό του την κατάκτηση του πρωταθλήματος και τρέχει για δική του ευχαρίστηση, όσο μπορεί ακόμη να μάχεται για αξιοπρεπείς αγώνες.

Το 2006 και το 2015 όμως, είναι δύο χρονιές που έχουν μείνει χαραγμένες στη μνήμη του. Σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα La Gazzetta dello Sport, μίλησε λίγο πιο συγκεκριμένα.

«Ήμουν ο πρώτος μοντέρνος οδηγός του MotoGP»

«Ο λόγος που συνεχίζω είναι πολύ απλός και για μένα είναι περίεργο που κάποιοι δεν το καταλαβαίνουν, ίσως ο τρόπος που σκέφτομαι είναι διαφορετικός. Μου αρέσει αυτό που νιώθω, η αίσθηση, η αδρεναλίνη του να κερδίζω, να ανεβαίνω στο βάθρο ή απλά να κάνω έναν καλό αγώνα. Είναι εντάξει για μερικές μέρες. Μου αρέσει αυτό που νιώθω εκεί.

Ξέρω πολύ καλά ότι στο τέλος ο χρόνος θα κερδίσει, αυτό συμβαίνει σε όλους, αλλά προσπαθώ με όλες μου τις δυνάμεις να το κάνω όσο πιο δύσκολο γίνεται. Αυτός είναι ο μόνος λόγος που ακόμη αγωνίζομαι. Αυτό που χάνεις σταματώντας αυτό που σου αρέσει, είναι μεγαλύτερο από αυτό που κερδίζεις αν αποσυρθείς όταν είσαι στην κορυφή της καριέρας σου. Σε κάθε περίπτωση, ποτέ δεν ξέρεις εάν πραγματικά έχει τελειώσει. Το 2013 όταν επέστρεψα στην Yamaha για πολλούς ήμουν ήδη τελειωμένος. Αντίθετα, αν δεν μου είχαν κλέψει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2015, θα είχα κερδίσει άλλο ένα, θα ήταν το δέκατο και θα επέκτεινε την αγωνιστική μου νικηφόρα πορεία για ακόμη 6 χρόνια.

Δεν θέλω να τερματίζω 12ος ή 16ος, βέβαια, αλλά ήθελα να αποσυρθώ στην κορυφή έπρεπε να το είχα κάνει μερικά χρόνια νωρίτερα. Αλλά πιστεύω σε αυτό και ακόμη θέλω να το προσπαθήσω. Επίσης το 2006 στη Βαλένθια, πέταξα έναν τίτλο. Θα μπορούσα να τον είχα κερδίσει και θα ήταν ο 10ος, ανεξάρτητα αν το 2015 θα μου τον έκλεβαν ή όχι. Ήμουν ο πρώτος μοντέρνος οδηγός MotoGP, ήμουν ο πρώτος που έκανα πολλά πράγματα τα οποία έγιναν τώρα μάθημα για πολλούς οδηγούς. Ξεκίνησα πολύ νέος, αλλά στα 20 ήμουν ήδη στα 500 και το μονοπάτι μου ακολουθήθηκε από όλους. Υπάρχουν αρκετά πράγματα που έχω κάνει και όλοι τα έχουν δει» είπε ο Βαλεντίνο Ρόσι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!