Πάλι νικητής η Yamaha στην Ντόχα με τον Κουαρταραρό!

Γιώργος Βαρίνος
Πάλι νικητής η Yamaha στην Ντόχα με τον Κουαρταραρό!
Ένας εκπληκτικός Κουαρταραρό πήρε την νίκη δίκαια στην Ντόχα. Σταθερός και σοβαρός ο Ζαρκό πήρε αυτό που ήθελε στην προτελευταία στροφή και τερμάτισε 2ος αλλά και αποκάλυψη ο Μάρτιν που παίρνει το πρώτο του βάθρο με μια θαυμάσια 3η θέση!

Κάνοντας έναν αγώνα τακτικής ο καταπληκτικός Φάμπιο Κουαρταραρό κατάφερε να νικήσει στο Γκραν Πρι της Ντόχα, με μια επίθεση που εξαπέλυσε στους τελευταίους γύρους από την έβδομη θέση.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τις δύο πολύ δυνατές Ducati της ομάδας Pramac να κρατούν τις πρώτες θέσεις με τον καταπληκτικό Αλέιξ Εσπαργκαρό με την εντυπωσιακή φέτος Aprilia, να βρίσκεται στην τρίτη θέση. Γρήγορα όμως ο Ρινς με την Suzuki βρήκε ρυθμό και κατάφερε να περάσει τον Αλέιξ Εσπαργκαρό στην προσπάθειά του να πιάσει τις δύο τρομερές Ducati της ομάδας Pramac. Ο αγώνας κύλησε για το μεγαλύτερο μέρος του με αυτούς τους τρεις οδηγούς, να βρίσκονται στις πρώτες τρεις θέσεις. Ωστόσο ο αγώνας θύμιζε Moto2 και Moto3 με πάρα πολλούς οδηγούς να βρίσκονται πολύ κοντά και να αλλάζουν συνεχώς θέσεις. Στους τελευταίους 10 γύρους οι δύο εργοστασιακές Yamaha ξύπνησαν κι άρχιζαν να κερδίζουν θέσεις. Ωστόσο ο εξαιρετικός Πέκο Μπανάια κατάφερε να ανέβει τρίτος αλλά ένα λάθος στο τέλος της ευθείας τον έριξε στην έβδομη θέση. Ο εντυπωσιακός Xόρχε Μάρτιν έδειχνε πως είχε τον έλεγχο του αγώνα με τον Ζουάν Ζάρκο να βρίσκεται πίσω του και να αποτελεί σαφώς μια μεγάλη απειλή. Στους τελευταίους γύρους ο Φάμπιο Κουαρταραρό, που είχε κάνει έναν εκπληκτικό αγώνα δίχως να πιέσει τα ελαστικά του, ανέβασε ρυθμό και διαδοχικά βρέθηκε στην πρώτη θέση όπου έδειξε πως μπορεί να επικρατήσει με ευκολία, ακόμα και στις ευθείες όπου η Ducati του Χόρχε Μάρτιν μόνο για 1-2 γύρους έδειξε πως είχε απάντηση. Ωστόσο ο Γάλλος δεν άφησε κανένα περιθώριο και έφτασε στον τελευταίο γύρο πρώτος με μεγάλη διαφορά. Ο Ζουάν Ζάρκο πίεσε υπερβολικά στον τελευταίο γύρο και με υπερπροσπάθεια κατάφερε να περάσει τον εκπληκτικό Χόρχε Μάρτιν μόλις δύο στροφές πριν τον τερματισμό. Ο Άλεξ Ρινς με Suzuki αρκέστηκε σε μια τέταρτη θέση παρά την επαφή που είχε με το Μάβερικ Βινιάλες στον τελευταίο γύρο, με τον εργοστασιακό οδηγό της Yamaha και νικητή του πρώτου αγώνα να τερματίζει τελικά πέμπτος. Ο Πέκο Μπανάια που το λάθος που έκανε του στοίχισε, τερμάτισε έκτος με το Ζοάν Μιρ έβδομο και τον Μπράντ Μπίντερ 8ο. Ο Τζακ Μίλερ και ο Αλέιξ Εσπαργκαρό συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα. Ο Άλεξ Μάρκεθ και ο Ίκερ Λεκουόνα είχαν πτώσεις και δεν τερμάτισαν. Μεγάλη απογοήτευση η 16η θέση του Βαλεντίνο Ρόσι.

Αυτά είναι τα τελικά αποτελέσματα:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!