MotoGP: H BMW παρουσιάζει τα νέα αυτοκίνητα ασφαλείας (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
MotoGP: H BMW παρουσιάζει τα νέα αυτοκίνητα ασφαλείας (pics)
Η συνεργασία του MotoGP με τη BMW μετρά πολλά χρόνια και για τη σεζόν του 2021, η γερμανική μάρκα θα προσφέρει ειδικά τροποποιημένα μοντέλα του M Division.

Οι ετοιμασίες για τη σεζόν του 2021 στο MotoGP έχουν ξεκινήσει. Οι πρώτες δοκιμές στο Κατάρ είναι ήδη γεγονός, ενώ στις 28 Μαρτίου θα λάβει χώρα και ο πρώτος αγώνας, στην ίδια πίστα. Είναι ώρα λοιπόν για να δούμε και τα νέα αυτοκίνητα ασφαλείας, τα οποία προέρχονται φυσικά από τη BMW.

Άλλωστε, η φυσική θέση των BMW M είναι μέσα στις πίστες! Η συνεργασία της γερμανικής μάρκας με το MotoGP ξεκινά από το 1999, 22 ολόκληρα χρόνια πριν.

Φέτος τα χρέη των αυτοκινήτων ασφαλείας θα εκτελεστούν από τις BMW M3, BMW M4 με την εντυπωσιακή μάσκα στο εμπρός τους μέρος, ενώ η κορυφαία BMW M5 CS θα τις πλαισιώνει. Η έκπληξη που μας φυλάει η BMW είναι ότι δεν θα έχουμε μόνο αυτοκίνητα ασφαλείας, αλλά και... μοτοσικλέτα ασφαλείας!

Το πρώτο δημιούργημα της BMW Motorrad με τον γνώριμο για τη μάρκα κωδικό επιδόσεων "M" είναι η M 1000 RR και τη βλέπουμε παρκαρισμένη δίπλα στα τρία αυτοκίνητα ασφαλείας.

Το συναρπαστικό πρωτάθλημα μοτοσικλετών θα δει και τις BMW M8 Competition Coupe και Gran Coupe στον ίδιο ρόλο, όπως και την X5 M στη θέση του ιατρικού αυτοκινήτου, που θα μεταφέρει εξοπλισμό για τους γιατρούς της πίστας ώστε να επεμβαίνουν άμεσα στις... δυσάρεστες περιπτώσεις που θα χρειαστεί να βοηθήσουν κάποιον τραυματία.

Η BMW τονίζει ότι τα μοντέλα της είναι τόσο αποτελεσματικά εντός πίστας που στα αυτοκίνητα ασφαλείας δεν έχουν γίνει παρά ελάχιστες τροποποιήσεις.

Τα πίσω καθίσματα έχουν αφαιρεθεί για να τοποθετηθεί ένα πλήρες roll bar, τα καθίσματα αντικαταστάθηκαν από αγωνιστικά με ζώνες τεσσάρων σημείων, τοποθετήθηκαν μπάρες με LED στοιχεία εμπρός που αναβοσβήνουν, καπό με εξωτερικές ασφάλειες για γρήγορη αφαίρεση και... τέλος.

Μηχανικά δεν άλλαξε τίποτα και μόνο οι M3 Competition και M4 Competition φορούν αναβαθμισμένο σύστημα εξάτμισης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!