Ο Μάβερικ Βινιάλες «τα βρίσκει» με τη νέα Yamaha

Gazzetta team
Ο Μάβερικ Βινιάλες «τα βρίσκει» με τη νέα Yamaha
Πολύ θετική άποψη έχει ο Μάβερικ Βινιάλες για τη μοτοσικλέτα του, με τον ίδιο να δηλώνει απολύτως ευχαριστημένος από τις πρώτες δοκιμές στο Κατάρ.

Σε αντίθεση με τον Βαλεντίνο Ρόσι, που ακόμη δεν έχει ικανοποιηθεί από τη μοτοσικλέτα της Yamaha, ο Μάβερικ Βινιάλες λεέι ότι μετά τα τεστ του Κατάρ, η μοτοσικλέτα είναι πάρα πολύ καλή. Η πρώτη επίσημη περίοδος των δοκιμαστικών έλαβε χώρα ήδη και σύντομα, θα ακολουθήσει και η δεύτερη, όπου οι ομάδες θα έχουν εφαρμόσει μικρές αλλαγές για να τελειοποιήσουν τις μοτοσικλέτες τους.

«Κάναμε πέντε, έξι φανταστικούς γύρους»

Η διαφορά του Μάβερικ Βινιάλες ήταν ότι επέλεξε να μην δοκιμάσει το νέο πλαίσιο της Yamaha. «Είμαι πραγματικά χαρούμενος από το τεστ, έχω ικανοποιηθεί πλήρως. Ήταν πολύ θετική η πρώτη εικόνα. Η Yamaha δουλεύει πολύ καλά. Ρίξαμε το βάρος κυρίως στο ρυθμό και ένιωθα φανταστικά. Ήμουν έκπληκτος αλλά και χαρούμενος με το πόσο σταθεροί ήμασταν, ειδικά με τα ελαστικά στο τέλος της ημέρας κάναμε και πέντε ή έξι γύρους που ήταν φανταστικοί! Ήταν αυτό που θέλαμε, επομένως είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με το τεστ. Είμαι πολύ χαρούμενος και ανυπομονώ να επιστρέψω και πάλι στη μοτοσυκλέτα» είπε μετά τα δοκιμαστικά.

«Προσπαθούμε να βελτιωθούμε στον αγώνα»

Εκεί όπου θεωρεί ότι πρέπει να βελτιωθεί, είναι σε ρυθμούς αγώνα. Εδώ και περίπου δύο χρόνια βλέπουμε ότι ο Μάβερικ Βινιάλες τα καταφέρνει εξαιρετικά στα ελεύθερα δοκιμαστικά και τις κατατακτήριες δοκιμές, έχει όμως μεγάλο πρόβλημα όταν φτάσει η Κυριακή και το ντεπόζιτο καυσίμου γεμίσει. Ο ίδιος έχει πει ότι είναι σαν να οδηγεί άλλη μοτοσικλέτα. Αλλάζει εντελώς η ισορρπία της και δεν μπορεί να πετύχει αυτά που θα ήθελε. «Δουλεύω πολύ σκληρά για να βελτιωθώ στον αγώνα.

Προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι, να μην έχουμε πλέον αυτό το αδύναμο σημείο. Ξέρουμε ότι έχουμε την ταχύτητα. Ξέρουμε ότι μπορούμε στον ένα γύρο, αλλά δεν τα καταφέρνουμε καλά στους πρώτους γύρους του αγώνα. Σίγουρα η θέση μου σήμερα στο τεστ θα ήταν πολύ καλύτερη και θα μπορούσα να είμαι και πιο γρήγορος, αλλά είμαι πραγματικά χαρούμενος για την αίσθηση που είχα από τη μοτοσυκλέτα και για το ρυθμό. Θα δούμε. Στο επόμενο τεστ σίγουρα θα χρειαστεί να κάνουμε επίθεση στο χρόνο, για να δούμε πώς δουλεύουν τα πάντα στη μοτοσικλέτα αλλά και τη γενικότερη αίσθησή μου» είπε ο Βινιάλες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!