Νέα μοτοσικλέτα αλλά και οδηγός για την Aprilia στο MotoGP (pics)

Νέα μοτοσικλέτα αλλά και οδηγός για την Aprilia στο MotoGP (pics)
Ο Λορένθο Σαβαδόρι θα είναι εκείνος που θα πάρει τη θέση του τιμωρημένου Αντρέα Ιανόνε στην Aprilia, ενώ η ομάδα μας παρουσιάζει και τη νέα της μοτοσικλέτα.

Η ημέρα αποκαλύψεων έφτασε για την Aprilia. Η ομάδα σε μια ειδική εκδήλωση αποκάλυψε τη νέα της μοτοσικλέτα, την RS-GP του 2021, με την οποία περιμένουν ότι θα καταφέρουν ακόμη καλύτερα πράγματα μέσα στη νέα χρονιά. Παράλληλα ανακοινώθηκε και επίσημα το όνομα του δεύτερου οδηγού της. Ο Λορένθο Σαβαδόρι θα είναι εκείνος που θα αντικαταστήσει τον τιμωρημένο Αντρέα Ιανόνε, μπαίνοντας στο πλάι του Αλέιξ Εσπαργκαρό. «Είμαι πολύ χαρούμενος με τις εξελίξεις και θέλω να ευχαριστήσω την Aprilia που μου δίνει αυτή την ευκαιρία. Προπονούμαι πολύ σκληρά και ένας από τους στόχους μου για φέτος είναι να κάνω το καλύτερο δυνατό προς τιμήν του Φαούστο Γκρεσίνι» είπε ο Σαβαδόρι στις δηλώσεις του.

Φέτος μάλιστα, είναι η τελευταία χρονιά που η Aprilia θα βρίσκεται στο MotoGP με την ομάδα του Φαούστο Γκρεσίνι, ο οποίος έφυγε από τη ζωή λίγες ημέρες πριν, από επιπλοκές που του προκάλεσε ο κορονοϊός. Από το 2022 και μετά η Aprilia θα έχει αυτόνομη παρουσία στο MotoGP σαν εργοστασιακή ομάδα. Ο CEO της Aprilia Racing, Μάσιμο Ριβόλα, αναφέρθηκε στον Γκρεσίνι λέγοντας: «ο στόχος μας είναι να τον κάνουμε υπερήφανο». Στα της... μοτοσικλέτας, οι άνθρωποι της ομάδας είναι ικανοποιημένοι από τα μέχρι στιγμής δεδομένα που έχουν.

Ελπίζουν σε σημαντικές βελτιώσεις

«Η μοτοσικλέτα μας είναι πολύ καλή. Είμαι ευχαριστημένος από το set up της. Κρατάω υψηλή ταχύτητα μέσα στις στροφές, μπορώ να φρενάρω καλά και η πρόσφυση είναι αρκετά καλή. Δεν έχουμε καθόλου ισχυρό κινητήρα όμως. Είναι ο πιο αργός στο πρωτάθλημα όταν η κουβέντα πάει στην επιτάχυνση» ήταν τα λόγια του Εσπαργκαρό πέρυσι, στο Μισάνο. Φέτος όμως τα προβλήματα αυτά λύθηκαν όπως λέει η ομάδα και όταν οι αναβάτες τη δοκιμάσουν, θα πουν κι εκείνοι τη δική τους άποψη. Βασικός παράγοντας πάντως είναι να βελτιώσουν και την αξιοπιστία της.

Στην περασμένη σεζόν έγιναν διάφορες «στραβές» που φέτος θα πρέπει να τις αποφύγουν, αν θέλουν όντως να ξεχωρίσουν στο πρωτάθλημα. Αυτή τη στιγμή έχουμε δει όλες τις μοτοσικλέτες της φετινής χρονιάς, εκτός από εκείνη της Suzuki η οποία θα παρουσιαστεί στις 6 Μαρτίου, την ημέρα που ξεκινούν και οι δοκιμές στην πίστα του Κατάρ. Τα test που θα γίνουν εκεί θα κρατήσουν και για την επόμενη ημέρα (7 Μαρτίου), ενώ 10 με 12 Μαρτίου θα ακολουθήσει άλλο ένα τριήμερο δοκιμών που θα επιτρέψει στις ομάδες να δουν ακόμη περισσότερα πράγματα για τη μοτοσικλέτα αλλά και τους αναβάτες τους. Η εκκίνηση της σεζόν είναι προγραμματισμένη για τις 28 Μαρτίου, πάλι στην πίστα του Κατάρ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!