Η Honda λέει τον Μάρκεθ «Μαραντόνα της μοτοσικλέτας»

Gazzetta team
Η Honda λέει τον Μάρκεθ «Μαραντόνα της μοτοσικλέτας»
Το 2020 ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για τη Honda και αυτό οφείλεται στην απουσία του... Μαραντόνα της μοτοσικλέτας, σύμφωνα με τη Honda, που δεν είναι άλλος από τον Μαρκ Μάρκεθ.

Η Honda είχε να κάνει χρονιά χωρίς καμία νίκη στη μεγάλη κατηγορία από το 1982. Μάλιστα, ένα ακόμη αρνητικό ρεκόρ «παραφύλαγε» αλλά τελικά δεν σημειώθηκε. Η ομάδα δεν βρέθηκε ποτέ στο βάθρο του MotoGP για τους οκτώ πρώτους αγώνες και ευτυχώς, ο Άλεξ Μάρκεθ το άλλαξε αυτό παίρνοντας τη δεύτερη θέση σε ένα βροχερό Γκραν Πρι. Μάλιστα, ανέβηκε στην κορυφαία τριάδα άλλη μια φορά και μάζεψε πολύτιμους βαθμούς για την ομάδα.

Η Honda, δίνει τις δικές της εξηγήσεις για τις αποτυχίες της περασμένης χρονιάς. Λένε, μάλιστα, ότι αν ο Τακάκι Νακαγκάμι είχε εργοστασιακή μοτοσικλέτα και ο Καλ Κράτσλοου δεν είχε τραυματιστεί στην αρχή της χρονιάς, τα πράγματα ίσως και να ήταν καλύτερα.

«Ο λόγος ήταν η απουσία του σταρ. Δεν είχαμε τον Μαραντόνα της μοτοσυκλέτας και οι άλλοι οδηγοί μας δεν ήταν έτοιμοι. Ο Άλεξ ήταν ρούκι, ο Τάκα δεν είχε εργοστασιακή μοτοσυκλέτα και ο Καλ ήταν άτυχος γιατί τραυματίστηκε στην αρχή της χρονιάς και μετά είχε άλλα προβλήματα με τους συνδέσμους στον αστράγαλό του. Αφού μας έλειπε ο Μαραντόνα, ο Καλ ήταν αυτός που έπρεπε να σκοράρει, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Αν είχαμε τον Τάκα με εργοστασιακή μοτοσυκλέτα και τον Άλεξ λίγο πιο ώριμο, τότε θα μπορούσαμε να πάρουμε κάποιες νίκες» είπε στέλεχος της Honda.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!