Ντοβιτσιόζο: «Θα πήγαινα στη Honda αν ήθελαν να συνεργαστούμε»

Πέτρος Σηφαλάκης
Ντοβιτσιόζο: «Θα πήγαινα στη Honda αν ήθελαν να συνεργαστούμε»
Μετά την αποχώρησή του από τη Ducati ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο είναι ανοικτός σε προτάσεις για να επιστρέψει στο MotoGP, όμως ξεκαθαρίζει ότι δεν θα συμφωνήσει με κάθε κόστος.

Για το 2021 ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο δεν έχει υπογράψει κάποιο συμβόλαιο οπότε είναι πιθανό να μην αγωνιστεί. Ο Ιταλός έφυγε από την ομάδα της Ducati και έχει δηλώσει ότι δεν θα πήγαινε σε μια μη ανταγωνιστική ομάδα που δεν θα τον ικανοποιούσε. Κάπως έτσι, ένας από τους ταχύτερους αναβάτες και ένας από τους βασικούς διεκδικητές του τίτλου για τα τελευταία χρόνια, δεν έχει βρει ομάδα, επειδή οι θέσεις στις «καλές» έχουν ήδη κλείσει.

«Αν ήθελα απλά να τρέξω στο MotoGP θα το είχα κάνει»

Ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο, λέει: «Είμαι ανοικτός σε προτάσεις, αλλά δεν είμαι πρόθυμος να επιστρέψω για κάθε κόστος. Ενδιαφέρομαι μόνο για συγκεκριμένα πρότζεκτ. Αν υπάρχει η πιθανότητα να γυρίσω το 2021 ή το 2022 και παρουσιαστεί κάτι, θα είμαι ο πρώτος που θα είναι χαρούμενος να συζητήσει. Ειδάλλως, δεν υπάρχει και πρόβλημα».

Στη συνέχεια, ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο ερωτήθηκε για το πως θα ανταποκρινόταν σε μια κλήση της Honda, τώρα που η κατάσταση του Μαρκ Μάρκεθ δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα τρέξει φέτος και πότε θα είναι έτοιμος. «Εξαρτάται από το τι θα μου πρότειναν. Θα πρέπει να υπάρχει ένα πρότζεκτ, μια επιθυμία να δουλέψουμε μαζί. Αν θα το ήθελαν αυτό, πιθανότατα και για το 2022, θα χαρώ πολύ. Είμαι συνηθισμένος στο να κάνω τα πράγματα σωστά, αν αυτό είναι επιθυμία και από τις δύο πλευρές τότε μπορούμε να μιλήσουμε. Όπως είπα, δεν προσπαθώ να τρέξω απλά στο MotoGP, αν ήθελα αυτό τότε θα το είχα κάνει με άλλο τρόπο» ήταν τα λόγια του Αντρέα Ντοβιτσιόζο.

Προφανώς, στο τελευταίο κομμάτι αναφέρεται στην πρόταση που είχε από την Aprilia. Επίσης, ο μάνατζερ του Ντόβι είχε πει ότι ο πελάτης του δεν ενδιαφέρεται να κρατάει... ζεστή τη θέση του Μαρκ Μάρκεθ μέχρι να επιστρέψει από τον τραυματισμό του, οπότε μια πρόταση να τρέχει ο Ντοβιτσιόζο με τη Honda μέχρι να επιστρέψει ο Ισπανός, προφανώς θα απορριφθεί.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!