Γιατί η Suzuki προτίμησε τον Μιρ από τον Λορένθο;

Gazzetta team
Γιατί η Suzuki προτίμησε τον Μιρ από τον Λορένθο;
Ο Ντάβιντε Μπρίβιο αποκαλύπτει τις σκέψεις που έκανε η ομάδα και τελικά πήρε τον Ζοάν Μιρ, ενώ μια από τις επιλογές της ήταν και ο Χόρχε Λορένθο.

Ο Ντάβιντε Μπρίβιο πλέον δεν βρίσκεται στην οικογένεια της Suzuki. Μετά από την πολύ επιτυχημένη χρονιά του 2020, όπου πήραν πρωτάθλημα ομάδων και οδηγών, έφυγε και πήγε στη Formula 1, στην ομάδα της Alpine. Το 2020 παραλίγο να πάρουν και το triple crown καθώς μέχρι και τον τελευταίο αγώνα διεκδικούσαν το πρωτάθλημα κατασκευαστών, το οποίο το έχασαν από τη Ducati. H Suzuki δεν είχε δορυφορική ομάδα και αυτό τους στοίχισε. Ο Ντάβιντε Μπρίβιο λοιπόν μίλησε για το κομμάτι των οδηγών και πιο συγκεκριμένα, για τον Ζοάν Μιρ.

«Θες να έρθεις στη Suzuki ενώ έχεις επιλογή τη Honda;»

«Αρχίζαμε να σκεφτόμαστε και τον Μιρ, ενώ είχαμε επιλογή να υπογράψουμε τον Χόρχε. Δεν ήταν όμως μια επιλογή ανάμεσα σ’ αυτούς τους δύο. Ήταν επιλογή φιλοσοφίας. Ήταν επιλογή της κατεύθυνσης που θέλαμε να πάρουμε: είτε θα πηγαίναμε με έναν βετεράνο είτε με έναν νεαρό και ταλαντούχο οδηγό για να τον εξελίξουμε. Όσο πιο πολύ γνωρίζαμε τον Ζοάν, τόσο πιο πολύ καταλαβαίναμε ότι πρόκειται για έναν πολύ ιδιαίτερο άνθρωπο.

Τότε είχε επιλογή να πάει στην ομάδα της Honda και ο μάνατζέρ του μου είπε ότι αυτό αποτελούσε πρόβλημα. Έτσι τον ρώτησα ευθέως: θέλεις να έρθεις σ’ εμάς, παρά το ότι έχεις επιλογή και τη Honda; Μου απάντησε: Ναι, γιατί η Suzuki ταιριάζει στο στυλ μου. Αμέσως το πρόσωπό μου φωτίστηκε και σκέφτηκα ότι είχαμε βρει τον κατάλληλο άνθρωπο για εμάς» ήταν τα λόγια του Ντάβιντε Μπρίβιο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!