Ο Ντοβιτσιόζο συμβουλεύει τον Μπανάια

Gazzetta team
Ο Ντοβιτσιόζο συμβουλεύει τον Μπανάια
Ένας από τους δύο εργοστασιακούς οδηγούς της Ducati για το 2021 θα είναι ο Πέκο Μπανάια και ο πρώην αναβάτης της ομάδας, Αντρέα Ντοβιτσιόζο, του δίνει τη συμβουλή του.

Το 2020 ήταν η τελευταία χρονιά του Αντρέα Ντοβιτσιόζο στη Ducati. Ο Ιταλός θα συνεχίσει αλλού την καριέρα του και έφυγε από την ιταλική ομάδα καθώς υπήρξαν μερικά προβλήματα στη συνεργασία τους. Το σημείο που, όπως είπε ο ίδιος ο Ντοβιτσιόζο, είχε τα μεγαλύτερα κενά, ήταν η σχέση του με τον Τζίτζι Νταλίνα και για αυτό τελικά έφυγε.

Το 2021 θα τον αντικαταστήσει ο Πέκο Μπανάια στη Ducati και ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο, είπε: «Κάποιες φορές πέρυσι ήταν πολύ γρήγορος, άρα η δυναμική υπάρχει. Είναι εκεί. Πρέπει όμως να καταλάβει γιατί ορισμένες φορές ήταν γρήγορες και άλλες όχι». Με αυτό τον τρόπο, ο Ντοβιτσιόζο θεωρεί ότι ο Μπανάια θα βρει το που οφείλεται η αστάθεια που εμφανίζει στα αποτελέσματά του.

Αργότερα θα καταλάβει τι πρέπει να κάνει για να παραμένει γρήγορος στις περισσότερες περιπτώσεις. Αφού καταφέρνει πολλές φορές να πάρει καλά αποτελέσματα, σημαίνει ότι την έχει την απαιτούμενη ταχύτητα, απλώς μερικές φορές δεν μπορεί να κάνει την υπέρβαση. Ο Ντοβιτσιόζο λέει ότι αν καταφέρει να φτιάξει αυτό το σημείο τότε ο Μπανάια θα είναι πάρα πολύ γρήγορος και ανταγωνιστικός.

Ο Πέκο Μπανάια κατέκτησε τον τίτλο στην κατηγορία της Moto2, το 2018, προτού αποφασίσει να κάνει το βήμα και να ανέβει στη μεγάλη κατηγορία. Πέρυσι ξεκίνησε καλά τη χρονιά, ωστόσο στάθηκε άτυχος με τον τραυματισμό του στον δεύτερο Αγώνα της Χερέθ, πάνω που άρχιζε να δείχνει το καλό του πρόσωπο.

Έμεινε εκτός σε τρία συνεχόμενα Γκραν Πρι, για να επιστρέψει στο Μισάνο και να κλέψει την παράσταση, ανεβαίνοντας στο βάθρο των νικητών! Ήταν το πρώτο του βάθρο στη μεγάλη κατηγορία, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τον Ιταλό. Είχε πέντε εγκαταλείψεις στους επόμενους οκτώ αγώνες και μόνο μια φορά σε όλο αυτό το διάστημα κατάφερε να τερματίσει μέσα στους πρώτους δέκα (έκτος – Καταλονία).

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!