Αλλάζει η ημερομηνία έναρξης του MotoGP;

Πέτρος Σηφαλάκης
Αλλάζει η ημερομηνία έναρξης του MotoGP;
Μετά τα πρώτα δοκιμαστικά που ήδη ακυρώθηκαν, δεν αποκλείεται να αλλάξουν και άλλα πράγματα στη φετινή χρονιά, όπως η ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος.

Πριν από λίγες μόνο ημέρες μάθαμε ότι οι προγραμματισμένες δοκιμές του MotoGP στην πίστα της Σεπάνγκ δεν θα πραγματοποιηθούν. Ο λόγος είναι ο Covid-19, η πανδημία που έχει αλλάξει όλα τα δεδομένα, όχι μόνο στους μηχανοκίνητους αγώνες αλλά ακόμη και στις ζωές μας. Προς το παρόν δεν έχει ακουστεί κάτι για τις δοκιμές του Κατάρ που θα γίνουν αργότερα, από τις 10 έως τις 12 Μαρτίου. Λένε ότι θα διεξαχθούν κανονικά.

Το... ερωτηματικό όμως, έρχεται στην ημερομηνία που θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην γίνει κανονικά η εκκίνηση στις 28 Μαρτίου όπως προβλέπεται μέχρι τώρα. Το πρώτο Γκραν Πρι της χρονιάς είναι επίσης στο Κατάρ. Αργότερα μέσα στην ημέρα τα στελέχη της Dorna θα έχουν τηλεδιάσκεψη με τις ομάδες και θα βγει πόρισμα για το τι θα γίνει με την έναρξη της σεζόν το οποίο λογικά, θα ανακοινωθεί την ίδια ημέρα.

Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι αργότερα, θα υπάρξουν και άλλες αλλαγές στο πρόγραμμα γιατί η πανδημία του κορονοϊού βρίσκεται σε εξέλιξη και τα απρόοπτα που προκαλεί είναι πολλά. Οι πρώτες φήμες λένε ότι η Dorna θέλει να μεταφέρει την εκκίνηση της σεζόν νωρίτερα κατά μια βδομάδα, δεν ξέρουμε όμως κατά πόσο θα είναι εφικτό αυτό. Επίσης, θα πρέπει να συμφωνήσουν και όλα τα τηλεοπτικά κανάλια που δείχνουν το MotoGP σε όλο τον κόσμο καθώς έχουν υπογράψει τεράστια συμβόλαια με τη Dorna.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!