Ντοβιτσιόζο: «Έφυγα από τη Ducati λόγω του Τζίτζι Νταλίνα»

Gazzetta team
Ντοβιτσιόζο: «Έφυγα από τη Ducati λόγω του Τζίτζι Νταλίνα»
Οι σχέσεις του Αντρέα Ντοβιτσιόζο με τον επικεφαλής της Ducati ανέκαθεν δεν ήταν οι καλύτερες και τα τελευταία χρόνια, έγιναν χειρότερες, οπότε ήταν ο βασικός λόγος που αποχώρησε.

Μετά από οκτώ χρόνια παρουσίας στην ομάδα της Ducati, ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο αποχώρησε. Όπως λέει ο αναβάτης, δεν του έγινε καν πρόταση ανανέωσης του συμβολαίου του, ενώ οι κακές σχέσεις που είχε με τον Τζίτζι Νταλίνα, τον επικεφαλής της ομάδας στο MotoGP, ήταν η «ταφόπλακα» της πορείας του στη Ducati. Το πρόβλημα δηλαδή δεν ήταν το οικονομικό, όπως πολλοί θεώρησαν.

«Με εκνεύριζε ότι μπορούσαμε πολλά περισσότερα»

«Η σχέση μου με τον Τζίτζι είναι μηδενική. Στο παρελθόν ήταν περίπου στο 30%. Από τότε όμως που ήρθε ο Χόρχε Λορένθο στην ομάδα το 2017 και υπήρχαν διαφωνίες ανάμεσά μας, η ομάδα μου απομονώθηκε. Δεν μιλούσαμε για την εξέλιξη της μοτοσυκλέτας ούτε κάναμε συναντήσεις γι’ αυτό το σκοπό. Και στην Ducati υπάρχει η δυνατότητα για ακόμα καλύτερα. Στα 8 χρόνια που ήμουν εκεί αυτό ήταν που με εκνεύριζε. Ότι θα μπορούσαμε πολλά περισσότερα. Ο Τζίτζι δεν μιλούσε ήρεμα ποτέ από το 2017 και μετά. Μόνο ο Τζίτζι παίρνει τις αποφάσεις.

Όλες οι αποφάσεις είναι δικές του. Όπως αυτή για παράδειγμα του 2017 να φέρει τον Χόρχε. Στις αρχές του 2016 υπήρχε η πιθανότητα να φέρουμε τον Μαρκ Μάρκεθ αλλά ο Τζίτζι είχε ήδη αποφασίσει ότι ήθελε τον Χόρχε. Το 2019 έγινε ένα τεχνικό meeting και είχαμε διαφορετικές ιδέες, οπότε υπήρξε αντιπαλότητα και θέλαμε να συναντηθούμε με όλους τους μηχανικούς.

Ξεκίνησε ως τεχνικό meeting αλλά κατέληξε να είναι μια διαμάχη ανάμεσά μας. Ο Τζίτζι ένοιωσε ότι του επιτέθηκα και από τότε έκλεισαν όλες οι δίοδοι, αλλά το έκανε σιωπηρά. Λέγανε ότι απαιτούσα εκείνο και το άλλο. Ήταν όλα ψέματα. Ποτέ δεν μου έκαναν πρόταση, ποτέ δεν έγιναν συνομιλίες. Δεν ήξερα ότι δεν με ήθελαν αλλά όλα όσα έλεγαν απλά επιβεβαίωναν ότι για τον Νταλίνα τα πάντα είχαν τελειώσει από το 2019, εκείνος δεν με ήθελε» ήταν τα λόγια του Αντρέα Ντοβιτσιόζο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!