Βαλεντίνο Ρόσι: «H Yamaha έχει πολλούς τρόπους για να βελτιωθεί»

Gazzetta team
Βαλεντίνο Ρόσι: «H Yamaha έχει πολλούς τρόπους για να βελτιωθεί»
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Βαλεντίνο Ρόσι, ο κινητήρας δεν είναι το παν σήμερα στο MotoGP και η Yamaha μπορεί να βελτιώσει τη μοτοσικλέτα της με διάφορους τρόπους.

Οι περισσότερες ομάδες φέτος στο MotoGP θα έχουν τις ίδιες μοτοσικλέτες με τη χρονιά του 2020, με εξαιρέσεις την KTM και την Aprilia. Η εξέλιξη θα είναι περιορισμένη και η Yamaha έχει «παγώσει» τις διαδικασίες για τη βελτίωση του κινητήρα της, ο Βαλεντίνο Ρόσι όμως, λέει ότι αυτό δεν είναι δικαιολογία και η μοτοσικλέτα μπορεί να βελτιωθεί με πολλούς άλλους τρόπους.

«Η εξέλιξη στον κινητήρα έχει παγώσει, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Πλέον στο MotoGP μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα για να βελτιώσεις την απόδοσή σου, όπως στα ηλεκτρονικά, στο πως θα ψύξεις το μοτέρ ή με την εξάτμιση. Επομένως πιστεύω πως αν η Yamaha δουλέψει προς τη σωστή κατεύθυνση θα έχουμε βελτίωση φέτος» είπε ο Βαλεντίνο Ρόσι.

Στη συνέχεια, μίλησε για τις προσωπικές του επιδόσεις. «Πρέπει να βελτιωθώ σε τομείς όπως οι κατατακτήριες που πλέον είναι πολύ σημαντικές. Επίσης θα πιέσουμε την Yamaha να δουλέψει σωστά το χειμώνα, γιατί τα τελευταία χρόνια στο πρώτο μισό τα πάμε καλά, αλλά ο ανταγωνισμός μας περνά στο δεύτερο» ήταν τα λόγια του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!