Μορμπιντέλι: «Αισθάνθηκα σαν τον τελευταίο της Yamaha»

Πέτρος Σηφαλάκης
Μορμπιντέλι: «Αισθάνθηκα σαν τον τελευταίο της Yamaha»
Ο Φράνκο Μορμπιντέλι αναγνωρίζει ότι στη Yamaha υπάρχουν τρεις πάρα πολύ δυνατοί αναβάτες και έτσι μοιραία, εκείνος περνά στο τέλος των προτεραιοτήτων της ομάδας.

Μαζί με τον Φάμπιο Κουαρταραρό, ο Φράνκο Μορμπιντέλι ήταν ο αναβάτης με τις περισσότερες νίκες για τη χρονιά του 2020 με τρεις πρωτιές σε Γκραν Πρι. Είχε στα χέρια του μια δυνατή μοτοσικλέτα και κατάφερε να πάρει πολύ καλά αποτελέσματα. Ωστόσο για την επόμενη χρονιά, μένει στη δορυφορική Petronas και νέο teammate θα έχει τον Βαλεντίνο Ρόσι, αφού ο Κουαρταραρό θα πάει στην εργοστασιακή Yamaha.

«Ελπίζω να ανέβηκα στα μάτια της Yamaha»

Ο Μορμπιντέλι, είπε σε δηλώσεις του μετά το τέλος της χρονιάς: «Θέλω να δώσω ενα τεραστιο συγχαρητήρια στην ομάδα μου και ένα τεράστιο ευχαριστώ στη Yamaha που με εφοδίασε με ένα πολύ καλό πακέτο. Δεν θα κρύψω όμως ότι αισθανόμουν σαν τον τέταρτο πιο δυνατό σε όλη την ομάδα φέτος. Στην αρχή της χρονιάς ήμασταν σε θέση να πάρουμε το μέγιστο από αυτό το πακέτο.

Κάναμε πολύ καλή δουλειά, θα είναι σίγουρα μια χρονιά που θα θυμάμαι και μια χρονιά που με έμαθε πολλά. Έμαθα ότι η σκληρή δουλειά σε αποζημιώνει. Δεν αισθάνομαι υποτιμημένος. Απλά ξέρω ότι η Yamaha έχει και τρεις πάρα πολύ δυνατούς οδηγούς και η απόφαση που πρέπει να πάρουν στο που θα δώσουν τι, είναι δύσκολη. Οι αναβάτες αυτοί είναι πάρα, πάρα πολύ δυνατοί.

Οπότε δεν αισθάνομαι υποτιμημένος. Ας πούμε ότι ήμουν ο τελευταίος της ομάδας όμως. Ελπίζω ότι φέτος ανέβηκα στα μάτια της Yamaha. Ο Βαλεντίνο είναι ένας τρομερά έμπειρος οδηγός και εκπληκτικός στο να στήνει τη μοτοσικλέτα του. Ο Φάμπιο είναι τρομακτικά γρήγορος και ο Μάβερικ το ίδιο. Οπότε είναι μια πολύ ωραία μάχη ανάμεσα στους αναβάτες, οι οποίοι όλοι είναι πάρα πολύ δυνατοί. Δεν αισθάνομαι υποτιμημένος λοιπόν, απλώς ο τελευταίος της ομάδας» είπε στο motorsport.com ο Φράνκο Μορμπιντέλι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!