Ντοβιτσιόζο: «Λιγότερη η αδρεναλίνη χωρίς οπαδούς στην πίστα»

Gazzetta team
Ντοβιτσιόζο: «Λιγότερη η αδρεναλίνη χωρίς οπαδούς στην πίστα»
Οι άδειες πίστες λόγω κορονοϊού ήταν ένα συνηθισμένο θέαμα στη φετινή σεζόν του MotoGP και ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο της Ducati λέει ότι το συναίσθημα ήταν πολύ διαφορετικό.

Όπως σε οποιοδήποτε αγώνα, έτσι και στους μηχανοκίνητους, οι οπαδοί στις εξέδρες είναι η ψυχή της πίστας. Με την παρουσία τους δίνουν ένα επιπλέον κίνητρο στους αναβάτες και κάθε δυνατό αποτέλεσμα, όπως είναι για παράδειγμα μια νίκη, αποκτά άλλη αξία. Ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο βίωσε στο... πετσί του την απουσία των οπαδών στη νίκη που πέτυχε στην Αυστρία. Πιο συγκεκριμένα, ο Ιταλός είπε ότι στην αρχή της χρονιάς δεν ήταν τόσο άσχημα που οι κερκίδες ήταν άδειες, στη συνέχεια όμως αυτό το κενό μεγάλωνε.

«Στην αρχή ήταν ωραία, δεν είχες άγχος»

«Το να είμαστε σε πίστες όπως το Μουτζέλο για παράδειγμα, χωρίς οπαδούς, δεν είναι ωραίο πράγμα. Ναι είναι φοβερή πίστα, αλλά απλώς δεν γίνεται. Στην αρχή της σεζόν ήταν ωραία διότι δεν είχες άγχος και μπορούσες να κάνεις ό,τι ήθελες μέσα στο paddock. Αλλά αγώνα με τον αγώνα δεν ήσουν το ίδιο χαρούμενος με κάθε καλό αποτέλεσμα. Για παράδειγμα στην Αυστρία που κέρδισα, μου έκανε εντύπωση πως το συναίσθημα ήταν εντελώς διαφορετικό, η αδρεναλίνη ήταν λιγότερη. Σε τέτοιες ιδιαίτερες πίστες χρειάζεσαι τους οπαδούς. Χρειάζεσαι τους οπαδούς σου» είπε ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο. Ελπίζουμε να δούμε σύντομα τις πίστες να γεμίζουν ξανά από κόσμο καθώς φέτος με την πανδημία του κορονοϊού, οι αγώνες άλλαξαν πολύ σε κάθε σπορ πάνω στον πλανήτη.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!