Μπριατόρε για Βαλεντίνο Ρόσι: «Δεν είσαι Ιμπραΐμοβιτς, αποσύρσου»

Gazzetta team
Μπριατόρε για Βαλεντίνο Ρόσι: «Δεν είσαι Ιμπραΐμοβιτς, αποσύρσου»
Οι δηλώσεις του Φλάβιο Μπριατόρε πάντα έχουν... ενδιαφέρον και αυτή τη φορά, «στοχεύουν» προς τον αναβάτη της Petronas Yamaha, Βαλεντίνο Ρόσι.

Αν και έχει δραστηριοποιηθεί κυρίως στη Formula 1, ο Φλάβιο Μπριατόρε έχει μια γενικότερη άποψη για τα motorsports και συχνά μιλάει για θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα, ανεξάρτητα αν έχει να κάνει με τη Formula 1 ή όχι. Πρόσφατα τοποθετήθηκε για την κίνηση του Φερνάντο Αλόνσο, να επιστρέψει στην F1 στα 39 του χρόνια και ο Μπριατόρε είπε ότι ναι, έκανε καλά, καθώς κατά τη διάρκεια της απουσίας του έτρεξε σε διάφορα πρωταθλήματα, τα πήγε καλά και παρέμεινε ενεργός.

Άλλωστε οι πρώτες δοκιμές που έγιναν ήταν πολύ θετικές καθώς με το μονοθέσιο της Renault για το 2020 έκανε καλύτερο χρόνο στο Άμπου Ντάμπι από ότι οι δύο φετινοί οδηγοί της ομάδας, Ρικιάρντο και Οκόν, στις κατατακτήριες δοκιμές στην ίδια πίστα της Yas Marina. Για τον Βαλεντίνο Ρόσι όμως η άποψη του Μπριατόρε δεν είναι η ίδια. Ο «Γιατρός» φέτος έτρεξε τον τελευταίο του χρόνο στην εργοστασιακή Yamaha και τώρα στα 42 του χρόνια πάει στην Petronas Yamaha, τη δορυφορική ομάδα που μας έχει εκπλήξει με τις επιδόσεις της. Μην ξεχνάμε ότι το 2020 ήταν η ομάδα που είδε τους αναβάτες της να κερδίζουν αγώνες τις περισσότερες φορές (έξι συνολικά).

«Άλλο να σε κλωτσήσουν, άλλο να πέσεις με 300 χλμ./ώρα»

«Συμβουλεύω τον Βαλεντίνο Ρόσι να σταματήσει, θέλουμε να τον θυμόμαστε ως ένα μεγάλο πρωταθλητή. Υπάρχουν στιγμές που η ηλικία είναι σημαντική. Είναι σπουδαίος, κέρδισε τα πάντα, αλλά έρχεται μια μέρα που δεν μπορείς να συνεχίσεις, τα χρόνια περνάνε και δεν μπορείς να έχεις πια τα κίνητρα του παρελθόντος. Στα 39 του ο Ιμπραΐμοβιτς είναι ακόμη ένας πλήρως ανταγωνιστικός παίκτης στην Μίλαν. Είναι μια ειδική περίπτωση, είχε μια ζωή εντελώς αφιερωμένη στο σπορ, ποτέ δεν αποτυγχάνει. Αλλά είναι άλλο πράγμα να κινδυνεύεις να σε κλωτσήσουν στον αστράγαλο και άλλο να πηγαίνεις με 300 χλμ./ώρα και να χάσεις μια στροφή και να έχεις ένα ατύχημα. Είναι άλλο πράγμα να είσαι ποδοσφαιριστής και άλλο να είσαι μοτοσυκλετιστής. Σε τέτοια ηλικία τα ρεφλέξ αλλάζουν, όλα αλλάζουν» είπε ο Φλάβιο Μπριατόρε.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!