Μαρκ Μάρκεθ: «Δεν περίμενα να πάρει βάθρο στο βρεγμένο ο Άλεξ»

Gazzetta team
Μαρκ Μάρκεθ: «Δεν περίμενα να πάρει βάθρο στο βρεγμένο ο Άλεξ»
Μπορεί να μην έτρεξε στη φετινή χρονιά, ο Μαρκ Μάρκεθ όμως γνωρίζει ο,τι έγινε στο MotoGP και μιλάει για αρκετά πράγματα, μαζί και για την εξέλιξη του αδερφού του σε εργοστασιακό οδηγό της Honda.

Ο τραυματισμός του Μαρκ Μάρκεθ τον οδήγησε να παρακολουθεί το MotoGP από τη θέση του θεατή φέτος. Ο Μαρκ δεν αγωνίστηκε στην ουσία και την εργοστασιακή Repsol Honda την εκπροσωπούσε ο Στέφαν Μπραντλ σαν αντικαταστάτης του Μαρκ και ο Άλεξ Μάρκεθ, αδερφός του και teammate του στην ομάδα.

«Του έλεγα: ναι, ναι! Αλλά δεν το περίμενα»

«Ήταν μια περίεργη χρονιά για μένα. Πέρα από την Χερέθ δεν έκανα ούτε έναν αγώνα, μου έλλειψε το paddock και η όλη ατμόσφαιρα. Ο Άλεξ ήταν απίστευτος και κατάφερε την πρώτη του χρονιά να πάρει δύο βάθρα και μάλιστα σε μια χρονιά με καραντίνα. Ήμασταν στάσιμοι για πολύ καιρό. Ακόμα κι εγώ που έχω εμπειρία πια από την κατηγορία, κατάλαβα πόσο μεγάλη διαφορά έχει το γεγονός απέχεις τόσο καιρό από τη μοτοσικλέτα. Ειλικρινά όμως δεν περίμενα ότι θα έπαιρνε βάθρα φέτος! Καμιά φορά μου έλεγε: θα πάρω βάθρο στο βρεγμένο κι εγώ του απαντούσα: ναι, ναι. Συμφωνούσα μαζί του αλλά δεν το περίμενα» είπε ο Μαρκ Μάρκεθ.

Ο Άλεξ Μάρκεθ από την πλευρά του είπε: «Σε μια χρονιά που δεν είχαμε οπαδούς στις πίστες, εγώ είχα έναν στο σπίτι που με βοηθούσε και μου συμπαραστεκόταν και μου έδινε κουράγιο. Αυτό ήταν σημαντικό σε μια χρονιά που ως rookie είχα πολλά σκαμπανεβάσματα. Μάλιστα κάποιες φορές του έστελνα τις επιλογές ελαστικών για να είναι ήρεμος». Στη συνέχεια ο Άλεξ είπε για την αλλαγή ομάδας που θα έχει το 2021: «Νομίζω ότι η αλλαγή ομάδας θα μου κάνει καλό, ή τουλάχιστον αυτό ελπίζω. Γι’ αυτό και αποδέχτηκα την πρόκληση. Δεν είναι πισωγύρισμα αλλά ένα βήμα εμπρός για να συνεχίσω να προπονούμαι και να προοδεύω και να γίνω πιο ολοκληρωμένος αναβάτης. Υπάρχουν ακόμα χιλιάδες πράγματα που πρέπει να μάθω και θα είμαι στο κατάλληλο μέρος με τους κατάλληλους ανθρώπους για να τα μάθω. Τέλος, ελπίζουμε ότι θα είναι μια χρονιά όπου θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα και θα τη χαρούμε όλοι μαζί» ήταν τα λόγια του.

Ακολουθήστε την σελίδα του InMotion στο Facebook!