Μορμπιντέλι: «Πίεσα στο 200% στην Πορτογαλία»

Gazzetta team
Μορμπιντέλι: «Πίεσα στο 200% στην Πορτογαλία»
Ξεπέρασε τον εαυτό του στο Γκραν Πρι της Πορτογαλίας ο Φράνκο Μορμπιντέλι, ωστόσο παραδέχεται ότι ο Τζακ Μίλερ ήταν συνολικά πιο δυνατός από εκείνον.

Ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς έγινε στην Πορτογαλία και την πρώτη θέση την πήρε ο Πορτογάλος Μιγκέλ Ολιβέιρα που πάλεψε δυνατά μέχρι το τέλος. Στη δεύτερη θέση βλέπαμε τον Φράνκο Μορμπιντέλι μέχρι και περίπου τρεις στροφές πριν τον τερματισμό, όμως ο Τζακ Μίλερ έκανε την κίνηση... ματ και πέρασε μπροστά του την τελευταία στιγμή, αφήνοντας τον Μορμπιντέλι τρίτο και παίρνοντας τη δεύτερη θέση!

«Πολλά συγχαρητήρια στον Τζακ Μίλερ»

«Είμαι περισσότερο χαρούμενος για τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία, παρά για τη θέση που έχασα στον τελευταίο γύρο. Ο Τζακ ήταν πολύ καλός και ειδικά στο τέλος πολύ δυνατός. Πιο δυνατός από εμένα, ενώ συμπεριφέρθηκε και πολύ έξυπνα. Με πέρασε και δεν μου έδωσε την ευκαιρία να αντεπιτεθώ.

Επομένως του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Όπως και στον Ολιβέιρα που κέρδισε και ήταν ανίκητος. Στην αρχή δοκίμασα να δω αν θα μπορούσα να μείνω κοντά του, αλλά ήταν αδύνατο. Το κατάλαβα αυτό από νωρίς στον αγώνα. Μετά άρχισα να πιέζω στο 200% και να ρισκάρω γιατί ήθελα ένα βάθρο στην Πορτογαλία και τελικά το καταφέραμε» είπε ο Μορμπιντέλι μετά το τελευταίο Γκραν Πρι του 2020.

Το 2021 θα είναι μια ακόμη πιο ιδιαίτερη χρονιά για τον Μορμπιντέλι. Στην Petronas Yamaha που αγωνίζεται, θα έχει για teammate τον δάσκαλό του, Βαλεντίνο Ρόσι, καθώς ο Ιταλοβραζιλιάνος ήταν στις ακαδημίες του «Γιατρού». «Του χρόνου θα ξέρω καλύτερα τον εαυτό μου, θα έχω περισσότερη αυτοπεποίθηση και παραπάνω προσδοκίες γιατί θα ξέρουμε τι είμαι ικανός να πετύχω. Σίγουρα η νέα χρονιά θα είναι σημαντική για εμάς και θα έχει ενδιαφέρον. Στο κάτω-κάτω όμως είμαστε δορυφορικοί αναβάτες και θα είμαι ένας δορυφορικός οδηγός κι εγώ. Θα έχω προσδοκίες σίγουρα, αλλά όχι πολύ υψηλές διότι όπως είπα θα είμαι απλά ένας δορυφορικός αναβάτης» είπε ο Μορμπιντέλι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!