Ο Βαλεντίνο Ρόσι επέστρεψε για τελευταία φορά στα pits της Yamaha

Πέτρος Σηφαλάκης
Ο Βαλεντίνο Ρόσι επέστρεψε για τελευταία φορά στα pits της Yamaha
Μετά από 15 σεζόν συνολικά, ο Βαλεντίνο Ρόσι μπήκε για τελευταία φορά στα pits της Yamaha μετά τον αγώνα στην Πορτογαλία και η συγκίνηση ήταν διάχυτη τόσο για εκείνον, όσο και για την ομάδα.

Βαλεντίνο Ρόσι και Yamaha είναι δύο πλευρές που έχουν συνδεθεί όσο λίγες στον κόσμο του MotoGP. Φέτος ο Βαλεντίνο Ρόσι έτρεχε με την εργοστασιακή ομάδα, από το 2021 όμως θα μετακομίσει στη δορυφορική Petronas Yamaha, για να πάει ο νεότερος και πολλά υποσχόμενος Φάμπιο Κουαρταραρό στη δική του θέση. Αυτό σημαίνει ότι ο αγώνας της Πορτογαλίας που ήταν ο τελευταίος για τη σεζόν του 2020 ήταν και ο τελευταίος του Βαλεντίνο Ρόσι με τη Yamaha. Ο Ιταλός δεν το άφησε ασχολίαστο το γεγονός και είπε:

«Γράψαμε ιστορία με τη Yamaha»

«Ήταν μια φανταστική, γεμάτη συναισθήματα στιγμή. Η ιστορία δεν τελειώνει μόνο με την ομάδα, αλλά και με πολύ σημαντικούς για εμένα ανθρώπους. Στα τεχνικά δεν αλλάζουν πολλά πράγματα, αλλά 15 χρόνια από την καριέρα μου είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου. Έχω πάρα πολλούς φίλους στην ομάδα, πάρα πολλές καλές σχέσεις. Οπότε αυτό που θα μου λείψει περισσότερο είναι ο ανθρώπινος παράγοντας της ομάδας αυτής» είπε ο Βαλεντίνο Ρόσι μετά την τελευταία φορά που μπήκε στα pits της Yamaha στον αγώνα της Πορτογαλίας.

«Είναι μια σημαντική στιγμή, το τέλος ενός μεγάλου ταξιδιού που κάναμε μαζί. Η ιστορία μας, μεταξύ εμένα και της εργοστασιακής ομάδας της Yamaha στο MotoGP, χωρίζεται σε δύο μέρη, σαν μια καλή ταινία. Το πρώτο μέρος ήταν από το 2004 μέχρι και το 2010. Νομίζω ότι ήταν το καλύτερο μέρος της καριέρας μου. Γράψαμε ιστορία με τη Yamaha. Καταφέραμε να κερδίσουμε πρωτάθλημα μετά από τόσα χρόνια για την ομάδα, πάνω από 20. Πάντα θα θυμάμαι αυτά τα επιτεύγματα, είναι σταθμοί στην καριέρα μου.

Επίσης είμαι πολύ υπερήφανος για το δεύτερο κομμάτι της καριέρας μου. Θέλω να ευχαριστήσω τον επικεφαλής της Yamaha αλλά και όλη τη Yamaha. Μου έδωσαν την ευκαιρία να επιστρέψω στην εργοστασιακή ομάδα μετά από δύο κακές σεζόν με άλλο εργοστάσιο, όταν ήδη είχα αρχίσει να μεγαλώνω για τα στάνταρ του MotoGP. Ποτέ δεν θα ξεχάσω τη στιγμή που ο επικεφαλής της ομάδας μου είπε ότι μπορώ να επιστρέψω. Πάντα θα είμαι ευγνώμων για αυτό. Η επιστροφή μου κράτησε για οκτώ χρόνια, έναν περισσότερο από ότι το πρώτο μέρος. Ήταν όμως και πιο δύσκολα στο κομμάτι των αποτελεσμάτων. Θέλω όμως να ευχαριστήσω πρώτα από όλα τη δική μου ομάδα, που ήμασταν μαζί για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Και φυσικά, να ευχαριστήσω τον Μάβερικ, τον teammate μου που είχαμε καλή ατμόσφαιρα μέσα και έξω από τους αγώνες» συμπλήρωσε ο Βαλεντίνο Ρόσι στις δηλώσεις του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!