«Πήρα πολλά ρίσκα», τονίζει ο Μορμπιντέλι

Gazzetta team
«Πήρα πολλά ρίσκα», τονίζει ο Μορμπιντέλι
Ο Φράνκο Μορμπιντέλι υπογράμμισε ότι οι κατατακτήριες δοκιμές στη Βαλένθια δεν ήταν καθόλου εύκολες και ότι ο ίδιος ήταν υποχρεωμένος να πάρει μεγάλα ρίσκα προκειμένου να διεκδικήσει με αξιώσεις τη νίκη στον αυριανό αγώνα.

Η Ισπανία ταιριάζει πολύ στον Φράνκο Μορμπιντέλι. Ο οδηγός της Petronas-Yamaha κατέκτησε στη Βαλένθια για δεύτερη φορά την Pole position σε ένα Γκραν Πρι του πρωταθλήματος MotoGP, ενώ και την πρώτη φορά είχε συμβεί το ίδιο επί ισπανικού εδάφους, δηλαδή στη Βαρκελώνη. Δίπλα από τον Μορμπιντέλι θα ξεκινήσουν αύριο ο Τζακ Μίλερ με Pramac-Ducati και ο Τακαάκι Νακαγκάμι με LCR-Honda.

Μετά τις κατατακτήριες δοκιμές δήλωσε ο Μορμπιντέλι όλο χαμόγελα τα εξής: «Νιώθω καλά. Οι συνθήκες δεν ήταν απλές, όμως προσαρμόστηκα πολύ καλά σε αυτές. Οι κατατακτήριες δοκιμές δεν ήταν εύκολες, επειδή έπρεπε να πάρω αρκετά ρίσκα. Φυσικά χαίρομαι πολύ για την Pole-position. Ευτυχώς, μου επέτρεψε ‘’το πακέτο μου’’, να μπορώ να επιτεθώ με όλες τις συνθήκες».

Ο Ιταλός βρίσκεται στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας με 117 βαθμούς και διαφορά 45 πόντων από τον πρωτοπόρο Μιρ, οπότε θα ρισκάρει πολύ και στον αγώνα ώστε να διατηρήσει ενδεχομένως με μία νίκη τις μαθηματικές ελπίδες του για τον τίτλο του εφετινού παγκόσμιου πρωταθλήματος MotoGP.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!