Η σειρά του Μορμπιντέλι στο FP3 της Βαλένθια

Πέτρος Σηφαλάκης
Η σειρά του Μορμπιντέλι στο FP3 της Βαλένθια
«Σχεδόν βρεγμένα» ήταν στην τρίτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμαστικών της Βαλένθια, με τον Φράνκο Μορμπιντέλι να μην πτοείται και να ανεβαίνει στην ψηλότερη θέση του χρονομέτρου.

Σιγανές ψιχάλες έπεσαν στην πίστα της Βαλένθια κατά τις πρωινές ώρες και η άσφαλτος όπως είναι φυσικό, βράχηκε, οπότε τα δεδομένα άλλαξαν για τους αναβάτες. Ωστόσο το νερό ήταν αρκετά λίγο και για την τελευταία μισή ώρα περίπου, οι αναβάτες μπόρεσαν να χρησιμοποιήσουν και σλικ ελαστικά. Μικρή η διαφορά λοιπόν!

Ο ταχύτερος όλων ήταν ο Φράνκο Μορμπιντέλι. Ο αναβάτης της Petronas Yamaha είχε πολύ καλή παρουσία από την αρχή της διαδικασίας και κατάφερε να τη διατηρήσει μέχρι το τέλος, εκεί που η άσφαλτος σχεδόν στέγνωσε και το όποιο πλεονέκτημα ή μειονέκτημα, εξαλείφθηκε. Πίσω του ο Πολ Εσπαργκαρό και ο Ζουάν Ζαρκό, ενώ Βινιάλες και Μιρ είναι στην πεντάδα. Τακάκι Νακαγκάμι, Μιγκέλ Ολιβέιρα, Αλέιξ Εσπαργκαρό, Φάμπιο Κουαρταραρό, Ντανίλο Πετρούτσι βρίσκονται στη δεκάδα.

Δύσκολα τα πράγματα για τον Βαλεντίνο Ρόσι για άλλη μια φορά. Κατάφερε να βρεθεί μόλις στη 17η θέση και είναι φανερό ότι κάτι του... φταίει και δεν μπορεί να αποδώσει όπως πριν. Ο Άλεξ Μάρκεθ πάντως είναι σε ακόμη χειρότερη μοίρα, μόλις στη 18η θέση, πίσω δηλαδή από τον «Γιατρό». Να πούμε ότι ο Φάμπιο Κουαρταραρό, αλλά και το φαβορί για το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, Ζοάν Μιρ, θα τρέξουν στο Q1 αργότερα στις κατατακτήριες καθώς δεν κατάφεραν να περάσουν κατευθείαν στο Q2.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!