Εμφατική νίκη του Ζοάν Μιρ στο Γκραν Πρι Ευρώπης

Γιώργος Βαρίνος
Εμφατική νίκη του Ζοάν Μιρ στο Γκραν Πρι Ευρώπης
1-2 για την Suzuki! Ο Μιρ νικά εμφατικά και δύσκολα θα χάσει το Πρωτάθλημα, στη 2η θέση ο Άλεξ Ρινς και 3ος ο Πολ Εσπαργκαρό!

Δίχως εκπλήξεις ο αγώνας. Από τον πρώτο γύρο φάνηκε πόσο δυνατές ήταν οι δύο Suzuki. Με την εκκίνηση, ο Πολ Εσπαργκαρό προσπάθησε να μείνει μπροστά αλλά δεν τα κατάφερε καθώς ο Ρινς ήταν αυτός που βρήκε τον τρόπο να τον περάσει και τεθεί επικεφαλής του αγώνα. Πριν τελειώσει και ο πρώτος γύρος και ο Μιρ φρόντισε να περάσει τον Πολ Εσπαργκαρό. Λίγο αργότερα είχαμε δράματα, ο Αλέιξ Εσπαργκαρό πέφτει μπροστά στον Φάμπιο Κουαρταραρό, ο Φάμπιο ξαφνιάζεται και πέφτει και αυτός! Καταστροφή! Πάει το πρωτάθλημα. Ο Κουαρταραρό σηκώνει τη μοτοσυκλέτα του και συνεχίζει τελευταίος. Η Yamaha βρίσκεται σε δύσκολη θέση με δύο από τους διεκδικητές του πρωταθλήματος τον Κουαρταραρό και τον Βινιάλες στις τελευταίες θέσεις. Και ως να μην έφτανε αυτό και ο Βαλεντίνο Ρόσι αντιμετωπίζει μηχανικά προβλήματα και εγκαταλείπει!

Οι δύο Suzuki κρατούν τις πρώτες θέσεις και δεν αφήνουν στον Πολ Εσπαργκαρό καμιά ελπίδα προσπέρασης. Μάλιστα σε ένα λάθος του Ρινς ο Μιρ μπαίνει επικεφαλής και αρχίζει να απομακρύνεται. Πιο πίσω οι πτώσεις δεν έχουν τελειωμό. Ο Καλ Κράτσλοου πέφτει, με τον Μπανάια να πέφτει στον ίδιο γύρο. Λίγους γύρους μετά ο Τίτο Ραμπάτ εγκαταλείπει από μηχανικό πρόβλημα, ενώ οι Αλεξ Ρινς και Λορένζο Σαβαντόρι πέφτουν και εγκαταλείπουν. Με τις πτώσεις ο Φάμπιο Κουαρταραρό ανεβαίνει στην 14η θέση και παίρνει 2 πολύτιμους βαθμούς που τον κρατούν στην 2η θέση του Πρωταθλήματος.

Τα τελικά αποτελέσματα του αγώνα έχουν ως εξής:

H βαθμολoγία του Πρωταθλήματος έχει ως εξής:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!