Αρνητικός στον κορονοϊό ο Βαλεντίνο Ρόσι, πήγε Βαλένθια

Πέτρος Σηφαλάκης
Αρνητικός στον κορονοϊό ο Βαλεντίνο Ρόσι, πήγε Βαλένθια
Λίγο πριν τον αγώνα στην πίστα της Βαλένθια, ο Βαλεντίνο Ρόσι έδειξε ότι «ξεφορτώθηκε» τον ιό, για να λάβει μέρος στη διοργάνωση ωστόσο θα πρέπει να περιμένει λίγο.

Ο Βαλεντίνο Ρόσι είχε... απελπιστεί που θα έχανε ακόμη έναν αγώνα, αυτόν της Βαλένθια. Παρά το γεγονός ότι ο ιός έπρεπε να τον είχε «εγκαταλείψει», τα PCR τεστ που έκανε έβγαιναν θετικά. Ωστόσο την τελευταία στιγμή, έκανε ακόμη ένα τεστ και αυτό βγήκε αρνητικό.

Με αυτό σαν δεδομένο μπόρεσε να πάρει ιδιωτικό αεροπλάνο και να φύγει κατευθείαν για τη Βαλένθια, αφού με ένα αρνητικό τεστ επιτρέπεται να ταξιδέψεις. Για να πάρει μέρος στο MotoGP όμως θα πρέπει να βγει αρνητικός σε ακόμη ένα PCR τεστ το οποίο θα γίνει σήμερα, Παρασκευή.

Αν λοιπόν τα νέα είναι καλά, ο «Γιατρός» από αύριο, θα λάβει κανονικά μέρος στη διοργάνωση της Βαλένθια. Η Dorna έχει βάλει ως περιορισμό τα δύο αρνητικά τεστ για να μειώσει την πιθανότητα λάθους στην εξέταση, αν και το PCR είναι πολύ πιο αξιόπιστο από τα rapid tests που συχνά κάνουν λάθος. Σε περίπτωση που το τεστ του βγει ξανά θετικό όμως, τη θέση του θα την πάρει ο Γκάρετ Γκερλόφ στη Yamaha που ήδη έτρεξε στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!