Άλεξ Μάρκεθ: «Σαν να έκανα δύο σεζόν είναι φέτος»

Πέτρος Σηφαλάκης
Άλεξ Μάρκεθ: «Σαν να έκανα δύο σεζόν είναι φέτος»
Μετά τα δοκιμαστικά του Μισάνο ο Άλεξ Μάρκεθ βελτιώθηκε δραματικά στις επιδόσεις του και ο ίδιος λέει ότι η αλλαγή είναι τόσο μεγάλη, που είναι σαν να βρίσκεται σε άλλη χρονιά.

Είναι γεγονός ότι ο Άλεξ Μάρκεθ της Repsol Honda δεν είχε τόσο καλά αποτελέσματα στην αρχή της χρονιάς του. Ο αδερφός του Μαρκ Μάρκεθ κατάφερε να μπει στην ομάδα αλλά στη συνέχεια έδειχνε να βρίσκεται πολύ πίσω και με τον τραυματισμό του Μαρκ, ο Άλεξ δεν μπορούσε να φέρει βαθμούς στη Honda. Μέχρι που ξεκίνησε να αλλάζει εντελώς το σκηνικό. Ο Άλεξ λέει ότι η διαφορά του πριν και μετά από τα τεστ του Μισάνο είναι τόσο μεγάλη που αισθάνεται σαν να μιλάμε για δύο διαφορετικές χρονιές.

«Το κλειδί ήταν να μείνω μόνος με τη μοτοσικλέτα»

«Για εμένα πρέπει να ξεχωρίσουμε τη φετινή σεζόν και να μιλήσουμε για μέχρι και τα δοκιμαστικά του Μισάνο, αλλά και μετά από αυτά. Ήταν σαν να άλλαξα οδηγικό στυλ. Από το Κατάρ δεν είχα την ευκαιρία να κάτσω μια μέρα με τη μοτοσικλέτα και να κάνω δοκιμές. Όχι να δοκιμάσω τόσα πολλά πράγματα αλλά απλώς να πιάσω το νόημα.

Στο Μισάνο κάναμε δοκιμές, το πλάνο μας ήταν να κάνουμε 60 γύρους και μετά από ένα σημείο είπα εντάξει, τα δοκιμάσαμε όλα, απλώς αφήστε με λίγο στην πίστα να δω μερικά πράγματα με τη μοτοσικλέτα. Προσπάθησα να είμαι ομαλός, να βελτιώσω το στυλ μου και να πιάσω συναίσθημα, μαζί με την αυτοπεποίθηση που χρειάζεσαι με αυτή τη μοτοσικλέτα. Αυτό ήταν το κλειδί. Φέτος αισθάνομαι σαν να είχα δύο σεζόν» είπε ο Άλεξ Μάρκεθ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!