MotoGP: Πιθανότητα ακύρωσης για την Πορτογαλία

Πέτρος Σηφαλάκης
MotoGP: Πιθανότητα ακύρωσης για την Πορτογαλία
Ο αγώνας που έχει προγραμματιστεί ως ο τελευταίος της χρονιάς για το φετινό MotoGP στο Πορτιμάο δεν αποκλείεται να αφαιρεθεί από το καλεντάρι και να ακυρωθεί.

Το δεύτερο κύμα του κορονοϊού μπορεί να δημιουργήσει τα ίδια προβλήματα που είχαμε στο MotoGP με την αρχή της χρονιάς. Πιο συγκεκριμένα, είχε προγραμματιστεί το φινάλε της χρονιάς για τον αγώνα της Πορτογαλίας στην πίστα του Πορτιμάο στις 22 Νοέμβρη. Χωρίς ακόμη να έχουμε κάποια επίσημη απόφαση, υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο να δούμε την ακύρωση της διοργάνωσης λόγω των μέτρων που θα ληφθούν από την κυβέρνηση της Πορτογαλίας.

Η Formula 1 «βοήθησε» στις σκέψεις των αρχών

Η χώρα μπορεί να προχωρήσει στην αναστολή όλων των αθλητικών διοργανώσεων που βρίσκονται στο άμεσο πρόγραμμα και αν συμβεί αυτό, τότε το MotoGP δεν θα γλιτώσει. Ακόμη δεν πρέπει να θεωρούμε τίποτα δεδομένο. Αν τελικά όμως αποφασίσουν ότι το Γκραν Πρι στο Πορτιμάο δεν θα πραγματοποιηθεί, τότε το τέλος της χρονιάς θα έρθει στη Βαλένθια.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ισχύει σήμερα θα γίνουν δύο Γκραν Πρι εκεί, ένα στις 8 και ένα στις 15 Νοέμβρη. Χωρίς αμφιβολία, ένα γεγονός που επηρέασε σημαντικά την κατάσταση ήταν τα 14 κρούσματα κορονοϊού στο τριήμερο της Formula 1 στο Πορτιμάο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!