Βινιάλες: «Έκλεισα τα μάτια και κυνηγούσα τον Μιρ»

Πέτρος Σηφαλάκης
Βινιάλες: «Έκλεισα τα μάτια και κυνηγούσα τον Μιρ»
Μερικά πράγματα κράτησαν πίσω τον Μάβερικ Βινιάλες της Yamaha, όμως ο ίδιος λέει ότι η μοτοσικλέτα βρισκόταν σε ένα αρκετά καλό επίπεδο και για αυτό προσπαθούσε να χτυπήσει τη θέση του Ζουαν Μιρ.

Στον πρώτο αγώνα της Αραγονίας ο Άλεξ Ρινς κατάφερε να πάρει μια μεγάλη νίκη, έχοντας αρκετή πίεση και πολλές δυσκολίες. Ο Μάβερικ Βινιάλες ήταν ένας από τους αναβάτες που προσπάθησαν, αλλά τελικά το μόνο που κατάφερε ήταν να πάρει μια αξιοπρεπέστατη τέταρτη θέση, μένοντας πίσω από τον Ζουάν Μιρ που κυνηγούσε με... νύχια και με δόντια!

«Πήραμε τα μέγιστα από τη μοτοσικλέτα μας σήμερα. Η Suzuki και η Honda όμως είχαν καλύτερη πρόσφυση. Δεν τις περίμενα τόσο γρήγορες. Όταν με προσπέρασαν είδα ότι είναι καλύτεροι. Πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο. Ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να μεταστρέψουμε τα αδύναμα σημεία μας σε δυνατά μας σημεία, μπορούμε όμως να κάνουμε τα δυνατά μας σημεία ακόμη δυνατότερα!

Ειλικρινά το εμπρός ελαστικό ήταν πολύ καλό αυτή τη φορά. Το πρόβλημά μου ήταν το πίσω. Μετά από 5 ή 6 γύρους υπήρξε μια μεγάλη πτώση της απόδοσης στην αριστερή πλευρά. Δεν το περίμενα αυτό, δεν το αντιμετώπισα όλο το υπόλοιπο Σαββατοκύριακο. Πρέπει να το καταλάβουμε αυτό.

Ήταν πολύ ψηλά η πίεση; Έχανα το πίσω ελαστικό στην είσοδο των στροφών και δεν μπορούσα να κρατήσω την ταχύτητα που ήθελα. Έχανα και στην έξοδο στα πρώτα μέτρα λόγω πρόσφυσης. Για κάποιο λόγο όμως αργότερα κατάφερα να έχω έναν ικανοποιητικό ρυθμό, ποτέ δεν κατάλαβα το λόγο.

Ίσως επειδή προς τους τελευταίους γύρους άλλαξα το στυλ μου. Πήρα τα δυνατά σημεία της Yamaha. Έκανα δύο γύρους που έκλεινα τα μάτια μου, πίεζα τον Μιρ για να κάνει ένα λάθος. Αλλά είχε τον έλεγχο. Προσπάθησα, ήταν καλό, είχα κάτι παραπάνω στους τελευταίους γύρους και αυτό είναι κάτι θετικό για τους επόμενους αγώνες» είπε ο Μάβερικ Βινιάλες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!