Ο Κουαρταραρό στην pole position της Αραγονίας, 1-2 η Yamaha

Πέτρος Σηφαλάκης
Ο Κουαρταραρό στην pole position της Αραγονίας, 1-2 η Yamaha
Παρά το γεγονός ότι στα ελεύθερα δοκιμαστικά είχε μια τάση για μεγαλοπρεπείς... πτώσεις, ο Φάμπιο Κουαρταραρό στάθηκε στο ύψος του στις κατατακτήριες δοκιμές και πήρε ακόμη μια pole position με τη δορυφορική Yamaha του.

Το τριήμερο του MotoGP στην Αραγονία ξεκίνησε... επεισοδιακά. Ο Βαλεντίνο Ρόσι βγήκε θετικός στο τεστ κορονοϊού και δεν θα τρέξει, ο καιρός ήταν πολύ κρύος και έφερε καθυστερήσεις στις δύο πρώτες περιόδους των ελεύθερων δοκιμαστικώ, ενώ άλλαξε και το πρόγραμμα δύο φορές. Ο Φάμπιο Κουαρταραρό στην πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμαστικών είχε πτώση με τη μοτοσικλέτα του. Στην τρίτη περίοδο δε, το πρωί του Σαββάτου, είχε μια ακόμη σοβαρότερη αφού η μοτοσικλέτα του έκανε high side και τον πέταξε βίαια. Το αποτέλεσμα ήταν να συνεχίσει στο ιατρικό κέντρο, όπου δεν βρήκαν τίποτα ανησυχητικό στις εξετάσεις του και του επέτρεψαν να τρέξει κανονικά στις κατατακτήριες.

Ευτυχώς! Ο Γάλλος αναβάτης της Petronas Yamaha είχε εξαιρετικό ρυθμό. Κατάφερε να ακολουθήσει τον Μάβερικ Βινιάλες, ο οποίος είχε για αρκετή ώρα τον καλύτερο χρόνο και λίγο πριν το τέλος, ο Κουαρταραρό βελτίωσε, παίρνοντας εκείνος την pole! O αναβάτης της εργοστασιακής μοτοσικλέτας, Μάβερικ Βινιάλες έμεινε στη δεύτερη θέση τελικά και τρίτος, είναι ο Καλ Κράτσλοου. Ο Φράνκο Μορμπιντέλι προσπάθησε κι εκείνος να κάνει έναν πολύ καλό γύρο και να διεκδικήσει την pole ή έστω, μια θέση στην πρώτη σειρά εκκίνησης.

Αν το είχε καταφέρει θα έδινε το 1-2-3 στη Yamaha για την αυριανή εκκίνηση. Τελικά όμως οι λάθος γραμμές του στις δύο τελευταίες στροφές της πίστας του κόστισαν και δεν κατάφερε να μπει στην τριάδα, αφήνοντας τον Καλ Κράτσλοου στη θέση του. Έφτασε όμως τέταρτος, ένα ιδιαίτερα καλό αποτέλεσμα. Μίλερ, Μιρ, Νακαγκάμι, Πετρούτσι, Αλέιξ Εσπαργκαρό, Ρινς, Άλεξ Μάρκεθ και Πολ Εσπαργκαρό συμπλήρωσαν την κατάταξη του Q2. Δείτε αναλυτικά τους χρόνους και τον σχηματισμό εκκίνησης για την Κυριακή, ακριβώς από κάτω.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!