Άλεξ Μάρκεθ: «Είμαι ένας Παγκόσμιος Πρωταθλητής, αξίζω θέση στη Honda»

Πέτρος Σηφαλάκης
Άλεξ Μάρκεθ: «Είμαι ένας Παγκόσμιος Πρωταθλητής, αξίζω θέση στη Honda»
Η δεύτερη θέση που πήρε στην πίστα του Λε Μαν στη Γαλλία έγινε αφορμή για συζητήσεις γύρω από το όνομα του Άλεξ Μάρκεθ και ο ίδιος μας υπενθυμίζει ότι είναι ένας δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ο Άλεξ Μάρκεθ δεν αξίζει να βρίσκεται στη Repsol Honda και αυτό έχει γίνει λόγω του αδερφού του, Μαρκ Μάρκεθ, ο οποίος έχει σαρώσει κυριολεκτικά στην πορεία του στο MotoGP. Ο Άλεξ Μάρκεθ δεν έχει πετύχει σπουδαία πράγματα στον πρώτο του χρόνο στην ομάδα, σε αντίθεση με τον αδερφό του που πήρε πρωτάθλημα με το «καλημέρα». Ωστόσο στην πίστα του Λε Μαν στη Γαλλία ο Ισπανός ανέβηκε στη δεύτερη θέση του βάθρου, σε έναν αγώνα με βροχή και πολλές πτώσεις.

«Στο κάτω κάτω, ξέρω ποιος είμαι και γιατί φοράω αυτά τα χρώματα. Είμαι ένας δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής και για αυτό με προώθησαν στην εργοστασιακή ομάδα της Honda. Το αξίζω. Ήταν μια περίεργη κατάσταση καθώς ο Χόρχε Λορένθο ανακοίνωσε ξαφνικά ότι θα αποσυρθεί. Η απόφαση που έπρεπε να κάνει η ομάδα ήταν δύσκολη και τελικά, με εμπιστεύτηκε, οπότε για αυτό είμαι εδώ. Η κριτική είναι καλό πράγμα μερικές φορές. Σου δίνει κίνητρο να πετύχεις κάτι καλύτερο, τη σπίθα που χρειάζεσαι για να συνεχίσεις και να πιστέψεις στον εαυτό σου. Συμφωνώ με την κριτική που έχω δεχτεί. Η απόδοσή μου δεν ήταν αυτή που περιμέναμε. Ειδικά στις κατατακτήριες δεν είμαι τόσο γρήγορος όσο θα ήθελα να ήμουν. Κατά τα λοιπά πάντως, αδιαφορώ για όσους με κριτικάρουν, ξέρω ακριβώς για ποιο λόγο είμαι εδώ που είμαι» είπε ο Άλεξ Μάρκεθ. Ωστόσο από τον επόμενο χρόνο ο αδερφός του Μαρκ Μάρκεθ δεν θα βρίσκεται πια στην εργοστασιακή ομάδα, αφού η Repsol Honda αποφάσισε να τον μετακινήσει στη δορυφορική LCR Honda και τη θέση του θα πάρει ο Πολ Εσπαργκαρό.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!