Βαλεντίνο Ρόσι: «Τρομακτικό αλλά ωραίο το Πορτιμάο»

Πέτρος Σηφαλάκης
Βαλεντίνο Ρόσι: «Τρομακτικό αλλά ωραίο το Πορτιμάο»
Ένα νέο Γκραν Πρι στην πίστα του Πορτιμάο θα λάβει χώρα φέτος στο MotoGP και ο Βαλεντίνο Ρόσι δίνει το δικό του feedback μετά τα πρώτα δοκιμαστικά.

Μια πρώτη γεύση από την πίστα του Πορτιμάο πήρε ο Βαλεντίνο Ρόσι, μαζί με άλλους αναβάτες, προκειμένου να κάνουν μερικές δοκιμές και να μάθουν τα δύσκολα σημεία. Ο «Γιατρός» μίλησε για την εμπειρία του και τα λόγια του είναι ενθαρρυντικά, καθώς υπάρχουν οι προοπτικές για να δούμε ένα πολύ ενδιαφέρον Γκραν Πρι στο MotoGP!

«Η οδήγηση εδώ είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Η πίστα είναι όμορφη και κρύβει κάποιες δυσκολίες στην τεχνική που πρέπει να ακολουθήσεις. Είναι λίγο περίεργη. Υπάρχουν πολλές υψομετρικές διαφοροποιήσεις. Αλλά είναι ωραία, η άσφαλτος είναι καλή, έχεις καλή πρόσφυση. Απολαμβάνεις πολύ να οδηγείς εδώ. Δείχνει πιο δύσκολο από την τηλεόραση. Έχει όμως παγίδες. Τρία, τέσσερα σημεία είναι τρομακτικά. Έχεις μεγάλα άλματα, θα είναι δύσκολο μια μοτοσικλέτα του MotoGP να κρατήσει την επαφή της με το έδαφος σε αυτά. Γενικά είναι μια πολύ ωραία πίστα για να οδηγείς, οπότε, μου αρέσει» ήταν τα λόγια του Βαλεντίνο Ρόσι μετά την επαφή του με την πίστα του Πορτιμάο στην Πορτογαλία.

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε: «επίσης ήταν πολύ καλές οι συνθήκες για να κάνουμε δοκιμαστικά. Ο καλός καιρός παίζει μεγάλο ρόλο όταν προσπαθείς να μάθεις και να συνηθίσεις μια νέα πίστα». Σύμφωνα με το πρόγραμμα του MotoGP, το Γκραν Πρι στο Πορτιμάο θα είναι το τελευταίο της χρονιάς, στις 22 Νοέμβρη. Χρονολογικά τοποθετείται μετά από το Γκραν Πρι της Βαλένθια, που συνήθως γίνεται το φινάλε της σεζόν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!