Ο Πέκο Μπανάια στη Ducati από το 2021

Πέτρος Σηφαλάκης
Ο Πέκο Μπανάια στη Ducati από το 2021
Στο πλάι του Τζακ Μίλερ θα βρεθεί ο Πέκο Μπανάια, όντας αναβάτης της εργοστασιακής Ducati, παίρνοντας τη θέση του Αντρέα Ντοβιτσιόζο ο οποίος θα αποχωρήσει.

Η ομάδα της Ducati αλλάζει «ρόστερ» από τον επόμενο χρόνο και ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο δεν θα βρίσκεται πλέον στην ομάδα, αφού οι δύο πλευρές δεν κατάφεραν να «τα βρουν» μεταξύ τους. Ο αναβάτης που θα πάρει τη θέση του είναι ο Πέκο Μπανάια, που σήμερα τρέχει με την Pramac. Ο Μπανάια έχει βγει από την ακαδημία VR46 του Βαλεντίνο Ρόσι και κατάφερε να πάρει το πρωτάθλημα του Moto2 το 2018.

Έχει δείξει σπουδαίες ικανότητες στο MotoGP μέχρι σήμερα και η Ducati δεν έχασε την ευκαιρία να τον αξιοποιήσει, δίνοντάς του μια θέση στην εργοστασιακή ομάδα. Πλέον το deal έχει γίνει επίσημο. Οι φήμες υπήρχαν, αλλά ο Ζουάν Ζαρκό ήταν επίσης υποψήφιος χάρη στα καλά αποτελέσματα που είχε το τελευταίο διάστημα. Η ομάδα τελικά προτίμησε να φέρει «νέο αίμα» και από την επόμενη σεζόν θα βλέπουμε τον Τζακ Μίλερ και τον Πέκο Μπανάια στις μοτοσικλέτες της.

Επίσης η αγορά αναβατών ήταν κάπως περιορισμένη αυτή τη στιγμή και η Ducati δεν είχε τόσες πολλές επιλογές. Πριν γίνει επίσημη η συμφωνία λεγόταν ότι θα ανέβουν νέοι από το Moto2 στο MotoGP για να οδηγήσουν μοτοσικλέτες δορυφορικών ομάδων της Ducati. Ακόμη δεν γνωρίζουμε αν τελικά θα γίνει, όπως και ποια ονόματα είναι τα επικρατέστερα. Μετά την εργοστασιακή Ducati, περιμένουμε για να δούμε ποιος θα είναι αυτός που θα πάρει τη θέση του Μπανάια στην Pramac Racing.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!