Βαλεντίνο Ρόσι: «Ίσως να είχα πάρει τη νίκη»

Πέτρος Σηφαλάκης
Βαλεντίνο Ρόσι: «Ίσως να είχα πάρει τη νίκη»
Το κρύο εμπρός ελαστικό του Βαλεντίνο Ρόσι οδήγησε σε μια πτώση, οπότε δεν κατάφερε να μείνει στη μάχη μέχρι το τέλος και να δει έως που θα μπορούσε να φτάσει.

Είναι πλέον επίσημο ότι για το 2021 ο Βαλεντίνο Ρόσι θα συνεχίσει να αγωνίζεται στο MotoGP, με την ομάδα της Petronas Yamaha. Ο «Γιατρός» δείχνει ότι στα τελευταία Σαββατοκύριακα, καταφέρνει να έχει καλές επιδόσεις και παραμένει ανταγωνιστικός, όμως στην Καταλονία στάθηκε μάλλον άτυχος και έπεσε στη δεύτερη στροφή, καθώς μέχρι να φτάσει εκεί, κρύωνε το αριστερό μέρος του ελαστικού. Έτσι δεν κατάφερε να φτάσει μέχρι το τέλος καθώς έπεσε, ο ίδιος όμως λέει ότι με τη δυναμική που είχε, θα ήταν σίγουρα στο βάθρο και ίσως, νικητής.

«Κρίμα γιατί κάναμε καλό Σαββατοκύριακο, είχαμε βελτιώσει τη μοτοσυκλέτα και ήμουν δυνατός. Πίεζα γιατί ήθελα να μείνω κοντά στον Φάμπιο, αλλά σήμερα οι θερμοκρασίες ήταν πολύ χαμηλές και στην 2 πάντα είναι δύσκολα επειδή η αριστερή πλευρά του ελαστικού χάνει θερμοκρασία. Μάλλον πίεσα περισσότερο απ’ όσο θα έπρεπε στην είσοδο της στροφής κι έχασα το μπροστινό ελαστικό. Η τηλεμετρία έδειξε ότι μπήκα περίπου με τον ίδιο τρόπο, αλλά δεν πρόσεξα όσο θα έπρεπε το μπροστινό ελαστικό.

Είναι πολύ κρίμα γιατί θέλαμε το βάθρο μετά από ένα τόσο καλό Σαββατοκύριακο. Πρόσεχα τα ελαστικά μου στην αρχή γιατί ξέραμε ότι στο τέλος του αγώνα θα υποφέραμε. Οπότε δεν πίεζα πάρα πολύ. Ο Κουαρταραρό, εγώ και ο Μορμπιντέλι ήμασταν πολύ γρήγοροι στην αρχή. Ίσως ο Φάμπιο να ήταν λίγο καλύτερος, αλλά στο τέλος με τη φθορά έχασε πολύ. Ποτέ δεν θα το μάθουμε, αλλά αν μπορούσα να χάσω λιγότερο από αυτόν τότε θα μπορούσα να νικήσω. Το σίγουρο είναι ότι σήμερα θα μπορούσα το βάθρο! Δεν ξέρω τι θα γινόταν στους τελευταίους γύρους γιατί όλοι έχασαν πολύ τότε» είπε ο Βαλεντίνο Ρόσι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!