Πρώτη pole position για τον Μορμπιντέλι στην Καταλονία

Γιώργος Βαρίνος
Πρώτη pole position για τον Μορμπιντέλι στην Καταλονία
Ένας εντυπωσιακός Φράνκο Μορμπιντέλι κατάφερε να πάρει την πρώτη του pole position στην Καταλονία. Στη 2η θέση ο Φάμπιο Κουαρταραρό και στην 3η ο αειθαλής Βαλεντίνο Ρόσι.

Mε την μεγάλη έκπληξη να μείνει εκτός Q2 ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο, ολοκληρώθηκε το Q1 με τους Μίλερ και Τάκα Νακαγκάμι να παίρνουν το εισητήρια για τις 2 θέσεις που οδηγούν στο Q2.

Στο Q2 φάνηκε εξ αρχής πως το πρώτο λόγο θα είχαν οι Yamaha καθώς και οι 4 οδηγοί, βρίσκονταν στις πρώτες θέσεις. Ο Μίλερ προσπάθησε να κρατήσει ψηλά το γόητρο της Ducati αλλά και αυτός δεν τα κατάφερε. Οι οδηγοί της Yamaha κονταροχτυπήθηκαν, με τον Μορμπιντέλι να παίρνει μια εκπληκτική πρώτη pole position στην καριέρα του, τον Κουαρταραρό να δείχνει πως είναι σε εξαιρετική φόρμα και πολύ καλή κατάσταση και τον... τι να πούμε πλέον... ο τύπος είναι θρύλος, Βαλεντίνο Ρόσι που με την 3η θέση, βρίσκεται στην πρώτη σειρά και γιορτάζει με τον καλύτερο τρόπο την μεταγραφή του στην Petronas για το 2021, που ανακοινώθηκε μερικά λεπτά πριν ξεκινήσει το FP4.

Ο 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Valentino Rossi θα συνεχίσει την καριέρα του τη νέα σεζόν στην δορυφορική ομάδα της Yamaha, την Petronas Racing. Ήταν κάτι αναμενόμενο, με τον Ιταλό να παίρνει τη θέση του Fabio Quartararo στην ομάδα, ο οποίος με τη σειρά του παίρνει τη θέση του Vale στην εργοστασιακή Yamaha.

Aυτά είναι τα τελικά αποτέλεσμα του Q2

Στον αγώνα αύριο η σειρά εκκίνησης θα είναι η εξής:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!